Foto: Erik Jansen Fotografie

Patrick Berkhof

Leuk je te zien
Ik ben een verbeeldingsversterker. Met Dizary ga ik de verbeelding van mensen op een positieve wijze versterken. Dit doe ik in samenwerking met geweldige kunstenaars die begrijpen hoe je mensen kunt beroeren. Als schrijver, illustrator, ontwerper en uitvinder werk ik graag aan mooie omvangrijke projecten. Toen ik met Dizary begon, wist ik al dat het nooit bij één boek zou blijven. Het is pas het begin, of misschien 1% daarvan. Sinds mijn eerste boek ontmoet ik steeds geweldige mensen die interesse hebben in dit project.

Niets liever zie ik dat mensen positief veranderen zodra ze in aanraking komen met kunst, in welke vorm dan ook. Feit is: door verbeeldingskracht wordt het denken 'flexibel'. Er worden sneller positieve verbindingen in de hersenen gemaakt. Verbeeldingskracht geeft ons de ruimte om het leven te interpreteren en op zoek te gaan naar nieuwe vormen van kijken en denken. Daarom zijn er mensen zoals ik - verbeeldingsversterkers.

Verbeeldingskracht zorgt ervoor dat ik door kan gaan na donkere periodes in mijn leven. Het bezorgt mij de power om aan een schitterende toekomst te denken. Met mijn ervaring wil ik ervoor zorgen dat ook jouw dromen gaan uitkomen. Heb jij interesse om mee te werken aan Dizary? Stuur dan een raaf... een e-mail mag ook, met je motivatie.

Johan Kleine Heneveld, acmala, keruga, krakenvorst, krakenforst, fantasy auteur, conquistador, kartaalmon, keruga, de derde macht

Aan Dizary werkt ook mee:

Johan Klein Haneveld. Auteur van ACMALA

Mijn eerste boek schreef ik in 1984, toen ik acht jaar oud was. Nou ja, het was vooral een verzameling tekeningen van reptielen en dinosauriërs, maar had al wel een heuse inhoudsopgave.

In 2001 verscheen mijn debuutroman ‘Neptunus’, in 2002 gevolgd door de novelle ‘Het wrak’. Ik schreef twee non-fictieboeken: ‘Indrukwekkende vrijheid’ (2010) en ‘De loser die wint …’ (2015). ‘De derde macht’, het vervolg op Neptunus kwam uit in 2013 en in 2016 publiceerde uitgeverij Macc mijn fantasyroman ‘De Krakenvorst, boek 1: Keruga’. ‘Boek 2: Kartaalmon’ volgde in 2017, net als mijn eerste bundel SF-verhalen, getiteld ‘Conquistador’.

Naast het schrijven werk ik als eindredacteur bij het ‘Tijdschrift voor Diergeneeskunde’. Ik ben een dierenliefhebber met thuis vier zoetwateraquariums en ben vaak te vinden in dierentuinen, musea, in de bioscoop en op fantasyfestivals. Samen met mijn vrouw woon ik in Delft.