Dit weekend is de Midwinter Fair 2016 in het Archeon

geplaatst in: Nieuws | 0

Patrick Berkhof zal er zijn met zijn nieuwe boek Dizary – Het Levende Systeem. Voorgaande beurs was het zo bevallen dat hij deze beslist niet wilde missen. Op zaterdag 10 en zondag 11 december is deze leuke markt vol met authentieke koopjes. Maar ook de nieuwste bordspellen en boeken kun je er vinden. Tevens is er live muziek. Op zaterdag 10 december is de beurs open van 10:00 – 21:00 en op zondag 11 december van 10:00 – 17:00.

Speciaal voor de Midwinter Fair speelt Imagicon ‘Weerwolven van Wakkerdam’, maar dan gebaseerd op de karakters van Schijfwereld van Terry Pratchett.

Weerwolven van Wakkerdam is een bloedstollend spannend rollenspel, waarbij veel aan de verbeelding van de deelnemers wordt overgelaten. Niemand weet wie er deugt, en wie er een bloeddorstige vijand is. Houd dan het hoofd maar eens koel! Er is geen spelkennis voor nodig om  mee te kunnen doen. Eén spelronde duurt ongeveer 30 minuten en wordt gespeeld door maximaal 15 personen.

Ook in het Archeologiehuis zijn lezingen, muziektheater en workshops te volgen.

Programma in het Romeins Museum:
De magie van het verleden! Jannes de Goochelaar neemt je tijdens deze unieke lezing mee op een tijdreis langs prehistorische sjamanen, Egyptische hof-illusionisten,  Griekse priesters met sjoemelhardware, Romeinse straatgoochelaars en middeleeuwse magiërs.

Muziektheater Nimue met onder andere Gwendolyn die ook in Sheep on the Boat speelt met heerlijke Ierse en Schotse muziek.
Fantastisch verleden met Ruud Borman over ‘kwade tovenarij’ van hekserij beschuldigde vrouwen die met behulp van hallucinerende middelen zoals vliegenzwammen en ergot, daadwerkelijk geloofden dat ze konden vliegen en op reis gingen naar de heksensabbat. Hij legt het verband uit tussen ergot-gebruik door heksen en het gebruik van dit middel in de prehistorie.

Last but not least: professor Rotherham met: Druids. What are druids? Workshop on these magical and mystical figures of history (and the present?). And about Merlin: Is he the old man with the white beard from the legend? Has he ever been a ‘Celtic Freedom Fighter? Come and listen to the story behind the legend. The truth is often stranger than fiction. You might even learn some ancient Welsh!