Project Dizary – Waar talent samenwerkt voor jouw verbeelding. Auteurs, kunstenaars en muzikanten werken aan super leuke boeken, kunstwerken en spellen. En dat allemaal om jouw verbeeldingskracht te versterken. Met verbeeldingskracht ga je per slot van rekening vooruit.

Een paar jaar geleden publiceerde schrijver Patrick Berkhof zijn eerste boek binnen de wereld van Dizary. Deze labyrintwereld bleek uitgebreid en mooi, en onmogelijk om in een mensenleven te beschrijven. Dus waarom niet openstellen voor anderen? Dat idee zorgde ervoor dat inmiddels meerdere mensen hebben aangehaakt en meewerken aan dit geweldige project.

de makers van Project Dizary, Patrick Berkhof, Jasper Polane, Johan Klein Haneveld

De wereld van Dizary zit zo in elkaar:

Wat jaren geleden begon met één enkele schets, ontvouwde tot een fantastische wold (zo wordt de wereld eigenlijk genoemd) die je moeilijk in een aantal woorden kunt samenvatten. Dizary kent drie niveaus: Eteria, de bovenwold die tot in de wolken reikt, het stadse deel dat Dizary wordt genoemd, en onder de grond ligt Nedorium. Kaarten van de wold bestaan niet omdat het ronduit onmogelijk is de wold weer te geven. En niemand bezit een kaart, omdat die je ongeluk brengt.

Dizary cross section straat nedorium eteria

Eteria

Eteria is het stadsdeel waar vreemde bouwwerken tot in de wolken reiken. Het ligt zo hoog dat het je meer dan een dag kost om via trappen helemaal boven te komen (mits je een uitstekende conditie hebt natuurlijk) Hier hoog bovenin de wold van Dizary leven en werken weetkundigen, alchemisten, tovenaars, heksen en knutselaars ongestoord. Hierboven is geen drukte, alleen de wind en de warmte van de zon.

Dizary

Dizary zelf is het stadse en meest aangename om te leven en te werken. Hoewel die verwarrende straten, ontelbare bruggen (die nog wel eens aan de wandel gaan), steegjes en tunnels het leven behoorlijk moeilijk maken. Bekend zijn de wouden van Gesmér in het westen, de bergen in het zuiden en de droge landen in het oosten. De buitenste regionen zijn tamelijk eenvoudig en ver daarbuiten is er leegte en vol zand. De labyrintwold wordt pas echt krankzinnig naarmate je de kern ervan nadert, duizenden en duizenden mijlen landinwaarts. Althans, zo gaan de verhalen de ronde.

Nedorium

Daar in de diepte, waar het echt donker begint te worden, en dan nog heeeel veel dieper ligt Nedorium. Er zijn weinig tot helemaal geen verhalen over dit deel van Dizary bekend behalve dan dat het er enorm triest is. Het is een nare omgeving. Er zijn een aantal zielen die aan duisternis hebben weten te ontkomen. In Nedorium wil je niet zijn, geloof me…

Alle boeken van project dizary