‘Waarom heb jij geen veld?’ vroeg ze streng.
‘Ik eh…’ zei Jalvin.
‘Zeg me waarom jij geen veld bezit!’
Dat gaat je niets aan, wilde hij zeggen. Daarentegen perste hij zijn lippen op elkaar.
‘Alles en iedereen bezit een veld. Alles,’ zei ze op een toon alsof hij volkomen gek was. ‘Wat maakt jou zo speciaal?’
Zo kan niemand zien dat ik het rijm bezit, dacht hij. Niemand zal de boodschap van de wold zomaar bij mij aflezen.

Jalvin bezit een belangrijke boodschap van de wold in de vorm van een rijm. Voor hem zijn het onbegrijpelijke woorden en hij weet niet wat hij ermee moet. Het rijm trekt ellende aan, dat is zeker. Rovers, slavenhandelaren en vreemde wezens zitten hem op de hielen. Zijn zoektocht naar een magiër die kan helpen is dan ook het begin van zijn levensgevaarlijke reis. Aan wie kan hij het geheim van de wold toevertrouwen?

  • Voor de fans van Ursula le Guins’ Earth Sea, de Hobbit, Labyrinth of Narnia.

  • Dit boek sluit goed aan op alle andere boeken van Project Dizary.

  • Voor de ware fantasy, young adults lezer. Verwacht griezelige momenten en een raadselachtig avontuur tot de laatste pagina.

  • Dit is een verhaal uit de begintijd van Dizary, toen het nog geen krankzinnig groot labyrint was, vol met verwarrende straten.

  • 230 pagina’s. ISBN 9789082566871
Jalvin en de magie van de Wold, Patrick Berkhof, Paperback

Hoofdstuk 1 – De waarheid

De serene rust van het verlaten bospad werd abrupt verstoord zodra een gestalte zo snel als een haas uit het struikgewas tevoorschijn sprong, het pad overstak en aan de overzijde zijn toevlucht weer in de schaduw zocht.

Met zijn rug tegen een boom gedrukt hijgde Jalvin uit en bedeesd speurde hij rond. Had iemand hem tijdens zijn oversteek gezien?

In deze afgelegen wouden van Howwield ten westen van de Tweede Zuidzee was hij al dagen geen mens tegengekomen. Toch moest hij op zijn hoede zijn als drager van het rijm en ziener van het veld van de wold. Nog slechts een paar kilometer en dan had hij zijn bestemming bereikt. Weer haalde hij het verfrommelde stuk perkament uit zijn vestzakje tevoorschijn en bekeek het hoekige symbool dat erop stond getekend. Zijn doel moest toch spoedig in zicht komen?

‘Magiër Trovos,’ zei hij opgelucht…

Modern Myths

“…Het is juist die fantasie die Dizary zo eigen maakt. Of je nu op een duizendkruiper reist, vecht met een wilde Oegol of in gesprek gaat met een pratende kraai; de gebeurtenissen trekken gemakkelijk aan je geestesoog voorbij…”

Daniel Warmoeskerken

Fantasy Wereld

Patrick Berkhof heeft weer een vlot Dizary boek geschreven dat je letterlijk door Jalvin’s verhaal in de begintijd van Dizary heen sleept. Het verhaal is snel, actievol en magisch.

Matthijs Schiltmans

Book-stamel

“…De woorden en zinnen in dit boek lijken bijna hun eigen melodie te hebben. Dit is een schrijfstijl die ik niet vaak meer zie maar waar ik wel enorm van hou…”

Melanie – Bookstamel