Zielenlezer van Turion, Marieke Frankema, Project Dizary, Patrick Berkhof

Een Morturie moet de ziel van mensen roven om te overleven. Zo gaat het al generaties, zo zal het altijd zijn en niemand zal deze traditie ontwrichten…

Wanneer Tharza het ware verhaal van haar grootmoeder ontdekt, begint ze haar weerstand tegen de gewoontes van haar volk te begrijpen. Samen met haar beste vriend Eddier begint ze aan de zoektocht die Kaya jaren geleden ook maakte. Welk mysterie ligt er voor hen verborgen in de parallelgangen diep onder de grond? Kun je tradities verbreken, of is een licht in het duister altijd gedoemd uit te doven?

  • Een verhaal uit de Wold van Dizary

  • Prachtig ontroerend verhaal over liefde en vergeven.

  • Twee verhaallijnen, twee generatie, twee worstelingen om te ontkomen aan vastgeroeste tradities.

  • Dit is een afgerond verhaal.

  • De wereld van Dizary is één groot labyrint. Vol met mysterieuze plekken. Turion is daar één van.

  • 339 pagina’s. ISBN 9789082566864
Dizary, Marieke Frankema

Ze kon nog terug.

Als ze wilde, kon Kaya weer afdalen in de parallelgangen, terug naar de wereld die ze had verlaten. Niemand hoefde ooit te vermoeden dat ze dit verboden niveau van de wold had bezocht. Dan vermeed ze de verbanning die onherroepelijk zou volgen als haar tocht werd ontdekt. Als ze terugging, kon ze veilig afwachten tot er een dranin, een prooi, verdwaalde in de donkere parallelgangen en vervolgens toeslaan op het terrein waar ze zonder meer de overhand had. Geen andere morturie hoefde te weten dat ze naar dit hogere niveau van de wold was geklommen, zelfs Prexx niet.

Maar dan? Er was geen tijd meer. De kinderen hadden honger. De tijd drong, nadat zowel Prexx als zij een paar keer waren teruggekeerd zonder dranin. Ze had het lang genoeg beneden geprobeerd.

Een vlaag van honger trok door haar lijf. De opwinding van de jacht won het nog van de slapte die haar lichaam steeds meer overnam, maar als ze langer wachtte, zou de zwakte winnen. Zou haar familie verhongeren… Kaya’s mond trok verbeten samen. Dat liet ze niet gebeuren…

Gratis goodies Dizary