Dizary op de midwinterfair 2016 in het archeon

Patrick leest voor tijdens de warmste fair in december

geplaatst in: Nieuws | 0

Patrick Berkhof had de smaak goed te pakken tijdens zijn eerste beurs in Rijswijk. Door ponteficaal op zijn stand te gaan zitten en voor te lezen, trok hij bijna een volle zaal. Jij kan 2 vrijkaartjes winnen.

Patrick staat op 10 en 11 december dan ook beslist op de Midwinter Fair in het historische attractiepark Archeon in Alphen aan den Rijn. Hier zal hij bij (of liever op) zijn stand zijn voorleeservaring met jullie delen. De fair is zaterdag geopend van 10:00 tot 22:00 en op zondag van 10:00 tot 17:00. Het thema van dit jaar is de schijfwereld van auteur Terry Pratchett.

Wist je trouwens dat je kans maakt op twee toegangskaarten als jij je aanmeld voor de nieuwsbrief van Dizary: de nieuwsrenner. Doen zou ik zeggen! Mocht je al ingeschreven zijn, dan ontvang je binnenkort de Nieuwsrenner #5 en lees je daarin wat je moet doen.

Is december dan niet koud? Ja, beslist. En je moet jezelf dan ook goed aankleden. Hoewel een groot deel van de fantasymarkt in een grote tent en binnen in het warme badhuis plaatsvindt. De overdekte markt zal goed gevuld zijn met bekende en nieuwe stands. Verspreid over het terrein van Archeon hebben ambachtslieden en handelaren hun tentjes opgezet en verkopen zij hun unieke waren. Warm jezelf op bij één van de vele vuren en ga na het shoppen een lekker hapje eten bij één van de stands of in het restaurant! Het wordt enorm gezellig met muziek, shows en spektakel.

Speciaal voor de Midwinter Fair speelt Imagicon ‘Weerwolven van Wakkerdam’, maar dan gebaseerd op de karakters van Schijfwereld van Terry Pratchett.

Weerwolven van Wakkerdam is een bloedstollend spannend rollenspel, waarbij veel aan de verbeelding van de deelnemers wordt overgelaten. Niemand weet wie er deugt, en wie er een bloeddorstige vijand is. Houd dan het hoofd maar eens koel! Er is geen spelkennis voor nodig om  mee te kunnen doen. Eén spelronde duurt ongeveer 30 minuten en wordt gespeeld door maximaal 15 personen.

Ook in het Archeologiehuis zijn lezingen, muziektheater en workshops te volgen.

Programma in het Romeins Museum:
De magie van het verleden! Jannes de Goochelaar neemt je tijdens deze unieke lezing mee op een tijdreis langs prehistorische sjamanen, Egyptische hof-illusionisten,  Griekse priesters met sjoemelhardware, Romeinse straatgoochelaars en middeleeuwse magiërs.

Muziektheater Nimue met onder andere Gwendolyn die ook in Sheep on the Boat speelt met heerlijke Ierse en Schotse muziek.
Fantastisch verleden met Ruud Borman over ‘kwade tovenarij’ van hekserij beschuldigde vrouwen die met behulp van hallucinerende middelen zoals vliegenzwammen en ergot, daadwerkelijk geloofden dat ze konden vliegen en op reis gingen naar de heksensabbat. Hij legt het verband uit tussen ergot-gebruik door heksen en het gebruik van dit middel in de prehistorie.

Last but not least: professor Rotherham met: Druids. What are druids? Workshop on these magical and mystical figures of history (and the present?). And about Merlin: Is he the old man with the white beard from the legend? Has he ever been a ‘Celtic Freedom Fighter? Come and listen to the story behind the legend. The truth is often stranger than fiction. You might even learn some ancient Welsh!