Gothic fantasy beurs broodfabriek Rijswijk 22 en 23 oktober 2016

Een magisch weekend

geplaatst in: Nieuws | 0

Mijn weekend was magisch en met een mooie afloop. De Gothic & Fantasy beurs in de Broodfabriek in Rijswijk was een geslaagde beurs. Mijn eerste en zeker niet de laatste. Zo is het gegaan…

Vrijdag: de opbouw. Samen met mijn vader arriveer ik in de middag bij de Broodfabriek in Rijswijk en dan is het al een aardige mierenhoop. Een geharrewar met lapjes, lampen, kistjes, dozen en versiersels bij de kramen. De decoratiematerialen zwaaien rond en vinden hun plek, een kraam dient er toch tiptop uit te zien. Ik heb mijn pvc drukwerk opgerold meegenomen en dat ligt in mum van tijd op mijn kraam. Mijn achterwandje staat al snel op zijn poten. Voor het eerst zie ik het totaal en ik word er blij van, ik gons van de energie. Een zwartgelakte oude pallet dient als boekenstandaard, het ziet er niet verkeerd uit. Twee modellen van 3D prints zijn de eyecatcher onder hun schitterende glazen stolp. Een stapeltje boeken links en rechts en al vrij snel in mijn stand gereed voor morgen.

gothic-fantasy-fair-2016-f2

Op deze eerste beursdag is de werkverlichting in de hal uit en alleen de sfeerverlichting bij de kramen is aan. Druppelsgewijs komt het publiek binnen in deze wereld gevuld met mooi verkleedde mensen, omgeven door de geur van wierook en eten, en tussen het gekletter van zwaarden en jolige muziek Ze bestuderen aandachtig de kramen, wikken en wegen waar ze hun zuurverdiende centjes aan gaan spenderen. De één koopt een zwaard, de ander een bolhoed, altaarstuk of bewerkte houten staf. En zoals bij mijn stand een gesigneerd boek van Dizary.

gothic-fantasy-fair-2016-f3

De zaterdag is lauwtjes, maar de zondag maakt alles goed. Er is een continue stroom aan publiek en de belangstelling voor mijn boek neemt toe. Toch valt het mij op dat veel mensen kijken, maar vervolgens doorlopen. Ik wil niet langer toekijken. ‘Verkopen is een werkwoord’ hoor ik mijzelf constant denken. Daarom besluit ik voorop mijn marktkraam te gaan zitten en stilletjes begin ik met voorlezen, mummelend. Een luisterend oor komt aandachtig naderbij, ik voel mijzelf rood aanlopen. Ik zet me over mijn schaamte heen en ik verhef mijn stem. Al snel staan er een aantal mensen te luisteren; ik heb publiek! Dat werkt – ze kopen mijn boek. Dit geeft me een kick.

De dag verstrijkt, de muziek sterft en op het laatste moment dwalen er nog wat bezoekers door de gangpaden, zoekend naar die ene stand waar ze hals over kop nog iets kopen. Een vrouw in een schitterende jurk en met witte contactlenzen komt haastig bij mij langs. “Ik ben al drie keer langsgelopen, dit maakt mij zo nieuwsgierig. Waar gaat je boek over?” Ze kocht de mooi ingepakte versie met lakzegel.

Het weekend is voorbij. Het gewone werklicht gaat weer aan, de wereld zoals die was is meteen vervlogen. Snel komen de lege dozen, al die tijd verstopt onder de kramen, tevoorschijn. Decoraties zwaaien rond en worden ingepakt tot een volgend festijn. In mum van tijd is de hal weer een skelet van lege kramen. Op naar de volgende beurs nu ik de smaak te pakken heb.

gothic-fantasy-fair-2016-f1