Symbolica de nieuwe attractie in de efteling

geplaatst in: Nieuws | 0

Symbolica opent 1 juli zijn deuren. Op het moment dat de Efteling aankondigt dat ze een nieuwe attractie gaan openen dan schiet ik altijd rechtop in mijn stoel. Ik kan mijn enorme zwak voor dat pretpark niet ontkennen. De fantasie wereld vol wonderen heeft een enorme aantrekkingskracht op mij. Ik weet zeker dat het komt door zijn onsterfelijkheid. Van jongs af aan ging ik er al heen met mijn ouders. Wie staat er niet op de foto zittend op de paddenstoelen in het sprookjesbos? Langnek vond ik maar griezelig en van het spookslot moest ik niets hebben. Jaren later kwam de fascinatie.

symbolica efteling hartenhof pardoes

In de zomer van 2017 zal het 65 jarige park de deuren openen van Symbolica, het paleis der fantasie. De darkride in het paleis van Pardoes belooft geweldig te worden. De voorshow wordt opgevoerd door lakei O.J. Punctuel. Geheel uitgebeeld door een animatronic pop. Pardoes verstoort de show en neemt je via een geheime doorgang mee op een rondleiding. En hier wordt het leuk.

Fantasievaarder
Er zijn namelijk drie verschillende routes dus je weet van te voren niet welke kant je op zult gaan. De bezoekers zitten in een zogenoemde fantasievaarder. Dit zijn railloze voertuigen die alle kanten op kunnen zweven en draaien. Er zijn 34 voertuigen beschikbaar en twee speciaal voor gehandicapten. Ze nemen je mee langs de 9 verschillende scènes van onder andere een bloemenkas en een planetarium. Voor wie wel eens in een Disneypark is geweest: deze techniek wordt bijvoorbeeld ook gebruikt in de attractie Ratatouille.

Soundtrack
Efteling kennende hebben alle grote attracties een heel eigen geluid (zing de beginnoten van het Carnaval Festival en iedereen zingt het mee). Ditmaal wordt de soundtrack verzorgd door René Merkelbach. Enkele kinderen van het Souvenir Jeugdkoor uit Tilburg hebben meegezongen. In het arsenaal aan geluidseffecten zit onder meer een cavia, huh? Ja, want de soundscape in en rondom het paleis hoor je dierengeluiden. En een van de gebruikte dieren is een cavia. Ik zal er op letten als ik er ben.

De decors zien er prachtig uit en worden overgoten met dat heerlijke Efteling-sausje. De torens zijn voorzien van echt koperwerk, de kroonluchters zijn hand gesmeed bij een smederij en rondom het paleis wordt een enorme tuin aangelegd. Een deel van de wachtrij zal overdekt zijn.

Facts
De overdekte attractie Symbolica, voorheen met de werknaam Hartenhof, opent zijn deuren in de zomer van 2017. Er is 35 miljoen in geïnvesteerd om de bezoeker een fantastische rit te geven die 6 a 7 minuten zal duren. En dat is een mooie tijd, zo sta je in elk geval niet meteen weer buiten zoals bij bijvoorbeeld de rollercoaster Baron 1898. Op het dak gaan 800 zonnepanelen de enorme energierekening compenseren. De duurste Efteling attractie ooit staat in het centrum van het park op het plein van Pardoes. Er is 61 bij 60 meter oppervlakte voor nodig geweest.

65 Jaar
Hiermee is het park klaar om zijn 65 jarig jubileum grootst te vieren. Onder andere met een jubileumtentoonstelling in het Efteling museum. Daar zullen 65 jaar aan ontwerpschetsen en ideeën voorbijkomen. En op 17 juni is het het midsummer festival.

Bron: video’s afkomstig van de Efteling.