Dizary – Het Levende Systeem een driedelige tv miniserie

geplaatst in: Nieuws | 0

Achter de schermen zijn gesprekken gaande tussen de producer Brian Henson van the Jim Henson Company en Uitgeverij Versa om van Dizary een tv miniserie te maken. De studio produceerde in de jaren 80 en 90 bekende films als Labyrinth, the Dark Crystal en de serie the Story Teller. De jonge uitgeverij Versa bracht het debuut Dizary – Het Levende Systeem van Patrick Berkhof uit.

Aan het einde van 2016 werd er tijdens de Comic Con door de studio interesse getoond in het epische labyrintverhaal van de Nederlandse auteur Patrick Berkhof. Sindsdien worden er plannen gemaakt om het verhaal in een driedelige miniserie uit te brengen. Gezocht wordt nog naar een manier om de fantastische verhaalwereld vorm te geven. Er wordt gedacht aan echte acteurs in combinatie met poppen, waar de Jim Henson zo bekend mee geworden is.

Onlangs zijn de filmrechten door de studio aangekocht voor het eerst en tweede boek. Mogelijk met meerdere seizoenen in het vooruitzicht. Voor de derde aflevering schrijft Berkhof een compleet nieuw hoofdstuk. De voorbereidingen voor de productie starten eind 2017 en de eerste aflevering wordt rond kerst 2018 verwacht.The Living System wordt als eerste in de UK uitgezonden door de BBC met HBO als tweede partij. Tegelijkertijd verschijnt het boek daar in zowel gedrukte als digitale vorm.

 

Dizary vanaf nu verkrijgbaar in de boekenwinkel. Dizary Het Levende Systeem cover. De young adult sensatie van het jaar