Jarreth sarah labyrinth Dutch comic con 2017 utrecht jaarbeurs dizary

‘t Wasnienormaal. Mijn groote succesbeurs

geplaatst in: Nieuws | 0

Twee dagen lang één groot circus op de 3e editie van de Dutch Comic Con in de Jaarbeurs. De vier hallen vol puur vermaak trok in het weekend van 25 en 26 maart 32.000 bezoekers. Zaterdag was de drukste dag met 17.000 bezoekers, zo meldde de organisatie zondag. Door de drukte stond er een lange file op de A12. Een perfect begin van de boekenweek.

Dizary trok heel veel aandacht en het werd mijn grootste succesbeurs tot nog toe. Zondagavond werd ik wel een beetje duizelig en zag ik alleen nog maar flarden van mensen aan mij voorbijtrekken. Logisch als iedereen de hele dag door in dezelfde richting loopt. Dat doet echt wat raars met je zicht, hoor. Wat een enorme drukte zeg! Ik had niet eens tijd om beelden te schieten voor mijn vlog. Dus hier wat foto’s.

Huh?
Wat doen Jarreth en Sarah nou in mijn labyrintwereld? Die horen thuis in de film Labyrinth van Jim Henson. Leuk dat ze even op bezoek kwamen! (Cosplay door Elizabetha Calisi en Renske Koenders) De 32.000 bezoekers hebben niet allemaal het boek van Dizary gekocht. Maar ik mag beslist niet klagen. Of toch wel? Volgend jaar kan ik eigenlijk niet meer ontbreken op dit feestje. Dan moet ik haast wel een nog interessantere stand hebben en een nieuw boek? Werk aan de winkel dus. Pfff.

Dizary Dutch comic con 2017 utrecht jaarbeurs dizary

Dizary Dutch comic con 2017 utrecht jaarbeurs dizary

Uitlaat
Zaterdagochtend haastte ik mij richting Utrecht en net voordat ik de A12 bij Zoetermeer kon oprijden, scheurde mijn uitlaat. Niet nu! Mijn Clio is ook al 20 jaar oud. Dus het kon een keer gebeuren. Ik had de ANWB kunnen bellen, maar dan was ik beslist 2 uur verder. Paniek. Gelukkig wonen mijn ouders in de buurt. Dus met enorm veel lawaai, alsof ik opeens een coole sportauto had, reed ik bij hen de straat binnen. Niet normaal wat een herrie zo'n kapotte uitlaat kan maken. En dat op de vroege ochtend. Grote autoruil en ik kon weer op pad.

Druk, druk, druk
De zaterdag was de drukste dag. Dat begon al meteen vroeg in de ochtend. Af en aan. Stapvoets schuifelde de mensen langs mijn wereldje. Mijn stand lag aan de buitenrand van de hal, prefect. En iedereen die langsliep keek, 32.000 x. Dizary was niet te missen met zijn poort. Ik had er een sfeervol huiskamertje van gemaakt. Met alle posters en doeken aan de wand, werd het geluid ook nog eens gedempt. Dat maakte mijn hokje een heerlijk rustpunt op de beurs. Mensen gingen zelfs spontaan op mijn antieke stoel zitten om eventjes bij te komen. Pas aan het einde van de dag zag ik hier en daar weer wat kale plekjes ontstaan op de beursvloer voor mijn stand. Het publiek ging huiswaarts. Toen was het half zes. Dit had ik op nog geen elke beurs meegemaakt.

Dutch comic con 2017 utrecht jaarbeurs dizary

Illustraties
De grote hit ditmaal was mijn boek in combinatie met één van de vijf illustraties. De Artist Edition Poster van mijn boekcover was erg in trek. Wil je ook een illustratie bemachtigen, dan moet je naar een festival komen. Alleen dan verkoop ik ze. Via mijn webshop zijn ze niet te koop. Ik zou nl niet weten hoe ik ze voor een schappelijke prijs schadevrij moet verzenden. Mijn volgende beurs is Elfia bij kasteel de Haar in het weekend van 29 en 30 april. Tot dan.
#dutchcomicon #comiccon #labyrinth #dizary #patrickberkhof