Gatver de gatver

geplaatst in: Wat is Dizary? | 0

Net alles lekker op de rit voor mijn boek en fantasy wereld, komt er opeens iets naars voorbij.

Na een fantastische tip van René ben ik tot de conclusie gekomen dat Djizary toch niet zo’n goede naam is voor mijn wereld. Het betekend iets heel vies.

Met het idee in mijn achterhoofd dat ik mijn boek ook ooit internationaal zal gaan uitgeven leek Djizary mij een goede naam. De naam had ik toch aardig goed onderzocht op internet, maar dan zul je altijd zien dat je net een bepaalde manier van uitspreken niet bekijkt. Nu blijkt Djiz toch wel heel erg veel op jizz. En jizz betekend niets anders dan: mannelijke vloeistof in het Engels. Of zoals Mijnwoordenboek.nl het zo mooi omschrijft als: kwakje. De Urban Dictionairy gaat nog iets verder in de uitleg: organische vloeistof beter bekend… Gek genoeg is het ook een muziekstijl geweest in de wereld van Star Wars. (maar dat is per definitie een rare wereld, met ruimteschepen enzo)

Dus ik ga gewoon op zoek naar een andere naam, nu kan het nog. En als jullie tips hebben dan hoor ik het wel.