Dizary crowdfunding voor de kunst gelsaagd

Succes

geplaatst in: Nieuws, Sponsoren - Doneren | 0

Na 40 dagen is mijn crowdfunding een succes

Dizary – Het Levende Systeem gaat er komen!
Na drie maanden voorbereiden en 40 dagen campagne komt er een einde aan het leuren en is mijn eerste missie geslaagd. Zaterdag 30 april was de laatste dag van mijn crowdfunding en mocht ik mijn project afsluiten met een zeer geslaagde 107%. Alle donateurs bedank ik zeer, jullie moesten eens weten hoezeer jullie mij hebben geholpen.
€3591, 107%, 76 donaties. 

Eind december 2015…
was ik begonnen met het treffen van voorbereidingen voor mijn crowdfunding. Ik had er geen idee van hoeveel tijd het mij zou gaan kosten of hoeveel werk. Achteraf gezien was het in veel opzichten een zeer leerzame ervaring. Vooral omdat ik steeds dacht dat ik alles alleen kon; dat was dus niet zo. Zeker niet met deze omvangrijke campagne. Ik was zo wijs om vooraf geen hulp te vragen…zucht. De hulp kreeg ik gelukkig later in de vorm van vele donateurs, die ambassadeurs werden. Daarnaast was het een grensverleggende ervaring voor mij aangezien mijn zelfvertrouwen de afgelopen jaren tot een dramatisch dieptepunt was gedaald. Ik heb mijzelf met deze campagne behoorlijk voor het blok gezet, ik kon niet anders dan voor mijzelf strijden. Dankzij mijn campagne kan ik zeggen dat ik grote stappen heb gezet.

Wat was het spannend…
tijdens de looptijd van mijn campagne. Vooral toen ergens halverwege de teller maar bleef hangen. Ik had geen idee hoe ik over de 49% heen moest komen. Radio-interview, persberichten, inzet van donateurs, beursbezoeken, niets leek te helpen. De moed zakte mij werkelijk in de schoenen, maar opeens begon de teller weer te lopen. Er bleek een groot groep goede bekenden te zijn die nog geen bijdrage had geleverd. Ik maakte een lijst en die was langer dan de donateurs tot dan toe. Die lijst was voor mij goud waard. Meteen begon ik contact te zoeken met al die mensen en dat hielp. Bedragen kwamen weer binnen en een aantal daarvan waren aanzienlijk! (bloos) De grootste geldschieters waren mijn lieve ouders en daar ben ik ze uiteraard heel erg dankbaar voor.

Mijn droom wordt werkelijkheid…
want nu zal mijn boek echt gaan verschijnen. Met het opgehaalde geld betaal ik als eerste het redactiewerk van het manuscript. Daarna wordt de tekst opgemaakt in boekformaat en ik zal ongeveer 100/200 stuks boeken laten drukken. In mijn begroting had ik ook een stukje verzendkosten meegerekend, maar aangezien een hoop donateurs bekenden zijn, vallen die kosten in elk geval af. Daarom kan ik meerdere boeken drukken dan in de eerste instantie gepland. Als er geld over blijft, dan financier ik daarmee ook mijn eerste beurspresentatie zodat ik mijn boek aan het grote publiek kan gaan verkopen.

Op mijn website zal ik jullie up to date houden over het verloop van manuscript tot aan boek en presentatie.Geloof je het niet, kijk hier maar