Patrick Berkhof. Turfheksen. Mopperende veenlijk Sebastiaan Smits. Storytellers. Zoetermeer

Mijn nieuwe boek is er!

Voor uitgeverij Storytellers heb ik een kinderboek geschreven: de Turfheksen en het Mopperende Veenlijk. Het verhaal is gebaseerd op de gelijknamige musical van theaterproducent Sebastiaan Smits. Het boek is vanaf nu via mijn webshop verkrijgbaar. Het is een heerlijk dolkomisch kinderboek voor 9+. Uiteraard is het een geweldig boek om uit voor te lezen, maar uiteraard ook super tof om zelf te lezen. Bestel je heb via mijn webshop, dan kan ik hem ook voor je signeren en er een beetje magie overheen sprenkelen.

de turfheksen, het mopperende veenlijk. Patrick Berkhof. Sebastiaan Smits. Storytellers

Eindelijk
Ik moest even geduld hebben, maar eindelijk heb ik mijn de prachtige hardcover van mijn nieuwe boek in de armen kunnen sluiten. En dat voelt heerlijk, kan ik je zeggen. Een echt boek voelt toch zo ontzettend fijn. De Turfheksen en het mopperende veenlijk is een mooie hardcover geworden. Uitgegeven door Storytellers. Het artwork is gedaan door T.I.M. design. Hij doet ook veel voor de Efteling, wellicht herken je wel iets in de stijl?

Waar gaat het boek over?
Oda woont met haar kolonistenouders in een dorpje aan het Soete meer. Al dagen ziet Oda haar ouders op de akker ploeteren en ze wil hen helpen. Dat kan volgens Oda alleen maar met magie. Ze is al een tijdje bevriend met de Turfheksen en krijgt les van hen in de magie. Als Oda haar studieboeken bij de heksen komt omruilen, zijn de twee kibbelende dames er niet. Dan wordt Oda in de verleiding gebracht om een heel mysterieus toverboek mee te nemen. Vanaf dat moment loopt er flink wat in de soep.

“Een meisje genaamd Oda, een levend veenlijk, een vergeten oom, een stel dieven en een horde oerbeesten; allemaal zijn ze precies op het verkeerde moment op de verkeerde plek.”

Humor
Het is een boek geworden vol humor, met heerlijke personages en kolderieke gebeurtenissen. Denk aan een gestolen toverboek, tovenarij die volledig uit de hand loopt, een meisje Oda die alles weer goed probeert te krijgen en een stel enge rovers. Oh ja, en een mopperend veenlijk, hahaha. Mijn boek is de 3e in de reeks. Alle boeken van de Wildernis zijn los te lezen en allemaal natuurlijk even leuk.

de turfheksen, het mopperende veenlijk. Patrick Berkhof. Sebastiaan Smits. Storytellers

Vanaf nu verkrijgbaar

Hardcover | Gesigneerd

Turfheksen reeks
De boeken van de Turfheksen zijn losstaande verhalen. Ze zijn gebaseerd op de gelijknamige musical, welke geproduceerd werd door Storytellers uit Zoetermeer. Theaterproducent en uitgever Sebastiaan Smits wilde van zijn voorstelling ook een boek hebben. Inmiddels zijn er 3 titels verschenen, met recentelijk het 3e boek: Het Mopperende Veenlijk.

Turfheksen Set

3 Prachtige Hardcovers

de Turfheksen, Marieke Frankema. J. Sharpe, Sebastiaan Smits. Patrick Berkhof. Storytellers. Kronieken van de Wildernis

Moet ik de andere boeken hebben gelezen?
Nee, dat is niet nodig. In elk boek van de Turfheksen spelen dezelfde personages en ze beleven steeds een spannend en lollig avontuur. Boek 3 – het Mopperende Veenlijk is een losstaand verhaal.

Voor welke leeftijd?
Alle drie de delen van de Turfheksen zijn kinderboeken en prima leesbaar vanaf 9 jaar en ouder.

Oda en Boink
De 12 jarige hoofdrolspeelster Oda is een heel bijzonder meisje omdat ze les krijgt in de magie van twee Turfheksen. Ze woont samen met haar ouders en biggetje Boink in een dorp aan de Soete meer.

De heksen
De twee heksen genaamd Godelt en Hallief kibbelen er flink op los. Maar het enige waar ze echt behoefte aan hebben is een beetje liefde in hun leven.

Het veenlijk
Wat is precies een veenlijk en wat doet die nou in dit verhaal? Nou, dat ga ik natuurlijk niet verklappen, want daar draait alles om. Wat ik je wel kan vertellen is dat hij vreselijk kan mopperen, hahaha.

Winkel