de turfheksen, het mopperende veenlijk. Patrick Berkhof. Sebastiaan Smits. Storytellers

De Turfheksen en het Mopperende Veenlijk

Patrick Berkhof schreef voor uitgeverij Storytellers het boek: de Turfheksen en het Mopperende Veenlijk. Gebaseerd op de musical van theaterproducent Sebastiaan Smits. Het boek is vanaf nu via de webshop verkrijgbaar. Het is een heerlijk dolkomisch kinderboek voor 9+ geworden. Geweldig om uit voor te lezen, maar uiteraard ook super tof om zelf te lezen. Bestel je heb via deze webshop, dan kan Patrick hem ook voor je signeren en er een beetje magie overheen sprenkelen.

de turfheksen, het mopperende veenlijk. Patrick Berkhof. Sebastiaan Smits. Storytellers

Waar gaat het boek over?
Oda woont met haar kolonistenouders in een dorpje aan het Soete meer. Al dagen ziet Oda haar ouders op de akker ploeteren en ze wil hen helpen. Dat kan volgens Oda alleen maar met magie. Ze is al een tijdje bevriend met de Turfheksen en krijgt les van hen in de magie. Als Oda haar studieboeken bij de heksen komt omruilen, zijn de twee kibbelende dames er niet. Dan wordt Oda in de verleiding gebracht om een heel mysterieus toverboek mee te nemen. Vanaf dat moment loopt er flink wat in de soep.

“Een meisje genaamd Oda, een levend veenlijk, een vergeten oom, een stel dieven en een horde oerbeesten; allemaal zijn ze precies op het verkeerde moment op de verkeerde plek.”

de turfheksen, het mopperende veenlijk. Patrick Berkhof. Sebastiaan Smits. Storytellers

Vanaf nu verkrijgbaar

Hardcover | Gesigneerd

Turfheksen reeks
De boeken van de Turfheksen zijn losstaande verhalen. Ze zijn gebaseerd op de gelijknamige musical, welke geproduceerd werd door Storytellers uit Zoetermeer. Theaterproducent en uitgever Sebastiaan Smits wilde van zijn voorstelling ook een boek hebben. Inmiddels zijn er 3 titels verschenen, met recentelijk het 3e boek: Het Mopperende Veenlijk.

Turfheksen Set

3 Prachtige Hardcovers

de Turfheksen, Marieke Frankema. J. Sharpe, Sebastiaan Smits. Patrick Berkhof. Storytellers. Kronieken van de Wildernis

Moet ik de andere boeken hebben gelezen?
Nee, dat is niet nodig. In elk boek van de Turfheksen spelen dezelfde personages en ze beleven steeds een spannend en lollig avontuur. Boek 3 – het Mopperende Veenlijk is een losstaand verhaal.

Voor welke leeftijd?
Alle drie de delen van de Turfheksen zijn kinderboeken en prima leesbaar vanaf 9 jaar en ouder.

Oda en Boink
De 12 jarige hoofdrolspeelster Oda is een heel bijzonder meisje omdat ze les krijgt in de magie van twee Turfheksen. Ze woont samen met haar ouders en biggetje Boink in een dorp aan de Soete meer.

De heksen
De twee heksen genaamd Godelt en Hallief kibbelen er flink op los. Maar het enige waar ze echt behoefte aan hebben is een beetje liefde in hun leven.

Het veenlijk
Wat is precies een veenlijk en wat doet die nou in dit verhaal? Nou, dat ga ik natuurlijk niet verklappen, want daar draait alles om. Wat ik je wel kan vertellen is dat hij vreselijk kan mopperen, hahaha.

Winkel