de turfheksen, het mopperende veenlijk. Patrick Berkhof. Sebastiaan Smits. Storytellers

Mijn nieuwe boek – De Turfheksen – Het mopperende veenlijk

Joepieeee, ik heb mijn nieuwe boek opgehaald bij Sebastiaan Smits. ‘De Turfheksen en het mopperende veenlijk’ is even een uitstapje buiten mijn Project Dizary om. Ditmaal heb ik voor uitgeverij Storytellers een kinderboek geschreven voor 9+. Wat was het een leuke ervaring om dit te mogen schrijven!

Eindelijk heb ik mijn de prachtige hardcover van mijn nieuwe boek in mijn armen kunnen sluiten. En dat voelt heerlijk, kan ik je zeggen. Een echt boek voelt toch zo ontzettend fijn. De Turfheksen en het mopperende veenlijk is een mooie hardcover geworden. Uitgegeven door Storytellers. Het artwork is gedaan door T.I.M. design. Hij doet ook veel voor de Efteling, wellicht herken je wel iets in de stijl?

de turfheksen, het mopperende veenlijk. Patrick Berkhof. Sebastiaan Smits. Storytellers

Een tijd geleden vroeg theaterproducent Sebastiaan Smits mij om door de boorduren op zijn theaterproductie van de Turfheksen. Met de bestaande personages is door mij een totaal nieuw verhaal verzonnen. Auteurs Joris van Leeuwen en Marieke Frankema waren mij daarin voorgegaan. Van hun hand zijn al twee boeken in de reeks ‘De Kronieken van de Wildernis’ verschenen. Dat maakte het voor mij meteen een flinke uitdaging om door te boorduren op hun mooie verhalen. Het duurde dan ook een lange tijd voordat alle puzzelstukjes op hun plek vielen. Lange dagen waarbij ik naar een wit scherm heb zitten staren voordat er werkelijk iets uit mijn vingers vloeiden. Maar opeens had ik het en pende ik de eerste versie van het verhaal in één maand neer. Na een aantal proefleesrondes is dit het resultaat geworden.

Humor
Het is een boek geworden vol humor, met heerlijke personages en kolderieke gebeurtenissen. Denk aan een gestolen toverboek, tovenarij die volledig uit de hand loopt, een meisje Oda die alles weer goed probeert te krijgen en een stel enge rovers. Oh ja, en een mopperend veenlijk, hahaha. Mijn boek is de 3e in de reeks. Alle boeken van de Wildernis zijn los te lezen en allemaal natuurlijk even leuk.

Verkoop
Het is even wachten tot het boek beschikbaar komt via het CB. Daarbij zitten alle boekhandels bij aangesloten. Zodra dat geregeld is, zal het boek in Nederland en België verkrijgbaar zijn via de boekhandels en online shops, en uiteraard ook in mijn eigen webshop.

alle boeken van project dizary

Wat is de leesvolgorde? Hoe steken de boeken in elkaar? Waar moet je beginnen? In het volgende artikel leg ik het je uit.