De boekpresentatie van Dizary het levende systeem bij boekhandel de Kler 3 september in zoetermeer

Uitnodiging voor de boekpresentatie

geplaatst in: Nieuws | 0

Boekpresentatie: De strijd om de sleutel tot de wereld is begonnen

Op zaterdag 3 september vindt de boekpresentatie plaats van het boek Dizary, geschreven door Patrick Berkhof uit Zoetermeer. Na een geslaagde crowdfundingsactie kunnen fantasyliefhebbers eindelijk kennis maken met de wonderlijke labyrintwereld van Dizary die zich niet beperkt tot het geschreven woord. Zo combineert Patrick als eerste 3D-printen met literatuur.

Dat schrijven vooral schrappen is, heeft Patrick aan den lijve ondervonden. Pas na tien jaar en vijftien versies van zijn manuscript was hij tevreden. In dit eerste deel maken we kennis met de verwarrende labyrintwereld van Dizary en zijn bewoners. De twee hoofdpersonages Ileas en Arak krijgen een straf opgelegd die ze binnen zeven dagen moeten vereffenen anders zal het magische strafteken op hun hand hen doden. Ondertussen wordt een groots mysterie ontsluierd – een verwoede strijd om de sleutel tot de wereld.

Het is lastig origineel te blijven in de literatuur, maar daar heeft Patrick – die in het dagelijks leven ontwerper is – geen probleem mee. Creatief als hij is verwend hij ons met een verhaal dat origineel kan worden genoemd. Fantasy is vaak wat zwaarmoedig en daarom pakt hij uit met veel humor die vergelijkbaar is met zijn voorbeeldauteur Terry Pratchett. Dizary is “fantasy made in Zoetermeer”. Patricks’ labyrintwereld steekt zo ingewikkeld in elkaar dat je er melig van wordt als je er woont. Aan de Nederlandse invloeden is gedacht zoals de klompen, kaas, fietsen en tegeltjeswijsheden. En ook zijn woonplaats Zoetermeer, waar de infrastructuur soms wat ingewikkeld in elkaar steekt, heeft als voorbeeld gestaan.

Door zijn geslaagde crowdfunding begin van het jaar bij Voordekunst.nl was Patrick in staat zijn droom te verwezenlijken. Hij behaalde ruim zijn streefbedrag en daarmee kon hij zijn eigen uitgeverij beginnen en heeft hij het drukken van zijn boek gefinancierd. In de komende jaren bouwt hij zijn wereld uit met 3D geprinte kunstobjecten en illustraties. Op zaterdag 3 september a.s. knallen de kurken als hij zijn pennenvrucht presenteert bij boekhandel de Kler in het Stadshart van Zoetermeer (Theaterplein 47, in de passage). De boekpresentatie is van 13.30 uur tot 17.00 uur en omstreeks 15.00 uur zal het glas worden geheven. Iedereen is van harte uitgenodigd om langs te komen. www.dizary.nl

Informatie:
13:30 inloop
15:00 proosten
17:00 afsluiting

Locatie:
Boekhandel de Kler in de passage (Website) (KAART)
Theaterplein 47, Zoetermeer
Parkeren kan de eerste 2 uur gratis in een van de garages rondom het autoluwe centrum
Met de tram uitstappen bij halte Stadhuis.