de Turfheksen, Marieke Frankema. J. Sharpe, Sebastiaan Smits. Patrick Berkhof. Storytellers. Kronieken van de Wildernis. Mammoet

Wat doet een mammoet in mijn boek?

Ik ben ontzettend blij om een spannend nieuw element uit mijn nieuwe boek met jullie te delen: een mammoet! Ja, je leest het goed. In mijn nieuwste verhaal – de Turfheksen en het Mopperende Veenlijk – zal je worden geconfronteerd met dit gigantische beest uit de ijstijd. IJstijd? Maar hoe kan dat aansluiten op een boek dat zich afspeelt in het jaar 1213?

Mammoeten in de IJstijd
Tijdens de ijstijd, tienduizenden jaren geleden, was Nederland bedekt met uitgestrekte toendra’s en koude steppes. Hier leefden mammoeten, majestueuze beesten die verwant zijn aan de moderne olifanten. Met hun dikke vachten en lange slagtanden waren ze perfect aangepast aan het koude klimaat. Ze trokken in grote kuddes door het landschap, op zoek naar voedsel en bescherming tegen de elementen. Duizenden jaren later begon dat landschap steeds meer bewoond te raken. In 1213 besluiten een aantal kolonisten de Wildernis te betreden en aan het Soete meer een dorp te stichten.

Magie en Mysterie: De Turfheksen
In mijn nieuwe boek speelt magie uiteraard een grote rol. De Turfheksen, de kibbelende zussen Godelt en Hallief, heten niet voor niets turfheksen. Turf is hun belangrijke bron voor de magie. Maar de zussen missen iets in hun leven – en dat is de liefde. Wat begint als een ongelukkige fout, leidt tot een wild avontuur met onverwachte wendingen. Door wat onhandige omstandigheden komt er in het jaar 1213 een stukje ijstijd voorbij. (Dus verwacht van mij geen accuraat geschiedenisboek hoor, hahaha)

Vanaf nu verkrijgbaar

Hardcover | Gesigneerd

de turfheksen, het mopperende veenlijk. Patrick Berkhof. Sebastiaan Smits. Storytellers

de Turfheksen, Marieke Frankema. J. Sharpe, Sebastiaan Smits. Patrick Berkhof. Storytellers. Kronieken van de Wildernis

Turfheksen Set

3 Prachtige Hardcovers