Werk aan boek 2

geplaatst in: Nieuws | 0

Het schema staat en daarmee is de eerste opzet voor mijn 2e boek gereed. Niet dat dit lijkt op de finale versie. Vanaf nu tot het eindresultaat zal nog veel veranderen. Maar dankzij het schema heb ik mijn doel afgebakend. Ik weet welke kant ik op wil met dit 2e boek. En hij wordt leuk joh!

Van A naar Beter
Vorig jaar was ik al begonnen met het noteren van ideeën in mijn (ditmaal rode) schetsboek. Het is altijd een behoorlijke puzzel om al die stukjes tot één geheel te weven. In de afgelopen jaren heb ik hét grote verhaal van Dizary bedacht. Dus ik weet waar mijn hoofdrolspelers op dit moment staan en waar ze naartoe moeten. Van A naar B zeg maar. Deze route staat nu dus in grote lijnen op papier.

Waar zal het over over gaan? (vertel het me…nu)
Mhaha, dat ga ik natuurlijk niet verklappen. Vooral ook omdat ik zelf ook nog niet helemaal precies weet hoe het verhaal echt zal gaan lopen. Dizary is gewoon te verwarrend. De wold geeft zijn geheimen niet meteen prijs. Zo zal het voor mij ook dwalen worden door de vele straten en tunnels. Net zo lang tot ik de ruwe diamant geslepen heb. En eerlijk gezegd ben ik ook een beetje bijgelovig wat dat betreft. In het verleden heb ik gemerkt dat de ideeën waarover ik enorm tevreden was, alsnog in de prullenmand verdwenen. Dus ik ga vooraf niets luidkeels roepen. Al zeker niet dat boek 2 iets te maken heeft met het uitvindersdistrict Pling Ploing. En in wat voor groot gevaar het verkeert…

Schema
Voor het schrijfwerk maak ik gebruik van een schema. Eigenlijk een xcel sheet waarin alle hoofdstukken onder elkaar staan. Dit is handig. Op deze manier heb ik snel overzicht van het totale verhaal. Ik kan zo makkelijk nog met dingen schuiven. Elk hoofdstuk vergezel ik van een korte beschrijving van wat er staat te gebeuren. En ik geef aan vanuit welk perspectief het geschreven wordt. Elk hoofdstuk is ook een hyperlink naar het bestand waarin ik het uitwerk. Elk hoofdstuk is dus een apart bestandje. Ik werk niet in één groot bestand omdat ik in het verleden ze nog wel eens overschreef. En dan ben je dus je hele werk kwijt. Alles los neemt die zorg weg. Mocht je iets overschrijven dan gaat het maar om één hoofdstuk. Ik wil later hier nog eens wat meer aandacht aan besteden. Nu ga ik weer schrijven.