Dizary op thrillerfestival Zoetermeer Patrick Berkhof

10e Thrillerfestival Zoetermeer

geplaatst in: Nieuws | 0

Van 26 oktober tot 4 november is er voor de 10e keer het thrillerfestival in Zoetermeer. Op zondag 28 oktober kun je vanaf 12:00 in het stadstheater terecht voor de gratis boekenmarkt. Ik deel een kei gezellige boekentafel met Hilda Spruit, dus dat wordt heftige shit.

(BRON: Thrillerfestival Zoetermeer)

Deze zondagmiddag presenteren weer diverse auteurs hun werken tijdens een Boekenfestival dat plaatsvindt in de grote foyer van het Stadstheater. Aan een 20-tal tafels zullen werken te vinden zijn van onder meer J. Sharpe, Hilda Spruit, Patricia Verlinde, Mark van Dijk, Pepper Kay, Daniël Meyer, Koen Romeijn, Dick v.d. Bosch, Rik Rav

en, H.M. Bootsman, Marieke Frankema en David v.d. Bosch. Inmiddels hebben ook Yvonne Franssen, Suzanna Esther, Angelique Haak, Semjon van Kuijk, Karin Hazendonk en Patrick Berkhof zich aangemeld.

In de Kleine Zaal worden deze middag enkele lezingen verzorgd. Op dit moment hebben Han Thomas, Garvin Pouw, Marc Kerkhofs en debutante Carla Scheepstra hun medewerking toegezegd! En het bestuur kan met trots melden dat hier sinds kort Boris Dittrich bij is gekomen! Alle 5 auteurs hebben tevens een tafel op de Boekenmarkt in de grote foyer, waar zij hun boeken graag zullen signeren voor geïnteresseerde kopers.

Om 14.30 uur zal in de Kleine Zaal de winnaar bekend worden gemaakt van de Gouden Vleermuis 2018.

Verder zal het vertellersduo Dá Fhili om 14.00 uur in de VIP Stage boven in het Stadstheater een verhaal vertellen. Een uniek verhaal! Want Daan van Loon en David van den Bosch vormen samen Nederlands’ enige vertellersduo zonder repertoire. Zij improviseren hun verhaal namelijk ter plekke, geïnspireerd op een titel uit het publiek, een thema, een zin of een woord. Zo ontstaat telkens weer een uniek verhaal dat nooit eerder werd verteld en ook nooit meer verteld zal worden…….

Om 16.00 uur vindt in dezelfde VIP Stage de prijsuitreiking plaats van de te houden Scholieren Schrijfwedstrijd.

Het complete programma vindt je HIER

Lezingen
Zoals gemeld, zullen in de Kleine Zaal tijdens het Boekenfestival diverse auteurs een lezing verzorgen. Voor het voetlicht treden deze zondagmiddag:

Carla Scheepstra, 12:15 uur:
Zij schreef een YA Fantasy – “Doodgewoon” – over de dood: dat dit niet het einde is en wat er dan gebeurt op een kerkhof…..

Garvin Pouw, 13:00 uur:
Auteur van “Schaduwkoningin”: een High Fantasy roman die zelfs is genomineerd voor de Harland Awards en hiermee volgens zeggen behoort tot de vijf beste Fantasy boeken van 2017! Garvin Pouw zal graag vertellen over de duisternis in zijn boek. Garvin Pouw is in korte tijd meerdere keren genomineerd voor een Fantasy boekprijs.

Han Thomas, 13:45 uur:
Ofwel: De Nederlandse Dan Brown en auteur van “Het Darwin Dilemma”. Bestempeld als on-Nederlands goed, dit debuut van Han Thomas. Kim Moerlands, oud jurylid Gouden Strop: “Han Thomas is erin geslaagd om een spannende, goed geschreven thriller af te leveren. Een debuut dat absoluut smaakt naar meer en gewaardeerd zal worden door liefhebbers van Dan Brown”.

Boris Dittrich, 15:15 uur:
Boris O. Dittrich (Utrecht, 1955) was advocaat in Amsterdam, rechter in Alkmaar en fractievoorzitter van D66 in de Tweede Kamer, voordat hij in 2007 ging werken voor Human Rights Watch, eerst vanuit New York en sinds 2013 vanuit Berlijn, tot 1 oktober 2018.
Dittrich heeft twee non-fictie boeken en vijf thrillers geschreven. Zijn boek “W.O.L.F.” werd door de Vrij Nederland Thriller en Detective Gids van 2016 tot beste Nederlandse thriller van dat jaar uitgeroepen. Na het verschijnen van “Halszaak” eind 2017 werd Dittrich uitgekozen om het geschenkboek voor de Spannende Boekenweken 2018 te schrijven. “Barst” verscheen in juni 2018 in een oplage van 338.000 exemplaren.

Marc Kerkhofs, 16:00 uur:
Vlaamse auteur van “Beet”: een roman met een vleugje thriller en fantasie. Het wordt ook wel een thriller met tanden genoemd. Marc Kerkhofs zal vertellen hoe het is om als Vlaams auteur een soft thriller te schrijven voor ook de Nederlandse markt, waar hij zijn inspiratie vandaan heeft gehaald en hoe je de verschillen overbrugt tussen de Vlaamse en Nederlandse literatuur. Welke obstakels kom je tegen en worden de Vlaamse uitdrukkingen verweven in het boek?

NIEUWE TITEL uit de wold van DIZARY

acmala, Johan Klein Haneveld, Patrick berkhof, Dizary, een verhaal uit de wold van Dizary