“Acmala gelanceerd: 2e boek binnen Dizary project”

geplaatst in: Nieuws | 0

Gastauteurs, kunstenaars en muzikanten werken samen aan uniek fantasy project. De labyrintwereld Dizary is een uniek project dat opengesteld is voor gastauteurs, kunstenaars en muzikanten. Boeken, kunst en spellen bouwen samen een verhaalwereld. Recent werd het tweede boek binnen het project, Acmala van gastauteur Johan Klein Haneveld, gelanceerd.

Over het project
Dizary is een project bedacht door Patrick Berkhof. Patrick deed er tientallen jaren over om zijn grenzeloze labyrintwereld te bedenken. Hij heeft schetsboeken vol met ideeën, maar geen tijd om alles zelf uit te werken. Patrick: “Dizary is een open source wereld waarin ook andere auteurs, kunstenaars en muzikanten hun ding kunnen doen. Een paar jaar geleden heb ik zelf het eerste boek geschreven en daarna besloot ik dat meerdere mensen in deze fantasiewereld mogen faciliteren. Het is een uniek project in Nederland. Ik ken geen andere auteur die dit zo aanpakt. Acmala is het eerste boek dat door een gastauteur geschreven werd over Dizary. Het was voor mij ook een verrassing hoe dat zou uitpakken, maar Acmala heeft me echt verrast. Dat was heel tof.”

Over Acmala
Eind oktober werd Acmala gelanceerd. In deze novelle trotseren weetkundige Farenal en zijn bewapende begeleiders de wouden van Gesmèr, op zoek naar de bron van de reuzenmotten die Dizary teisteren. Het boek is geschreven door Johan Klein Haneveld, auteur van meerdere SF romans en studieboeken, eindredacteur bij het Tijdschrift voor Diergeneeskunde en fervent bezoeker van fantasy festivals. Acmala is zijn twaalfde boek. Patrick leerde Johan kennen tijdens een festival waar ze allebei stonden om hun boeken te verkopen. Patrick: “Johan had meteen zoiets van: dat ga ik doen. Binnen 1,5 maand was het verhaal al klaar!”

Over Patrick Berkhof
Patrick Berkhof noemt zichzelf een ‘verbeeldingsversterker’. Patrick: “Met Dizary wil ik de verbeelding van mensen op een positieve manier versterken. Verbeeldingskracht geeft de power om aan een schitterende toekomst te denken. Als schrijver, illustrator, ontwerper en uitvinder werk ik graag aan mooie, omvangrijke projecten. Als iemand anders mee wil werken aan Dizary, dan zijn ze na een kennismakingsgesprek vrij om er een eigen draai aan te geven. Maar ik denk natuurlijk ook graag mee over mogelijke locaties en verhaallijnen. Ik geef bovendien alles in eigen beheer uit. Zelf ben ik ook al met een tweede boek bezig en er liggen plannen voor een bordspel. Toen ik met Dizary begon, wist ik al dat het nooit bij één boek zou blijven. Dit is pas het begin, of misschien 1% daarvan!”

Acmala kan besteld worden via www.dizary.nl of bij boekwinkels in Nederland en België.

acmala, Johan Klein Haneveld, Patrick berkhof, Dizary, een verhaal uit de wold van Dizary