Acmala Artwork is er…

geplaatst in: Nieuws | 0

Eindelijk kan ik jullie Acmala in zijn geheel laten zien. De cover is gereed voor de show. Wat vindt je ervan?

acmala, Johan Klein Haneveld, Patrick berkhof, Dizary, een verhaal uit de wold van Dizary

De illustratie en opmaak is van eigen makelij. Zoals je ziet, komt er nogal wat jungle in het verhaal voor. En wie zijn toch die grappige karaktertjes die je daar ziet lopen? Tja, om dat te weten moet je toch echt even geduld hebben. Acmala is vanaf 1 oktober beschikbaar. Vanaf eind september kun je een gesigneerd exemplaar via de webshop reserveren.

acmala boek cover in de maak illustratie

Ontstaan van de cover
Er gaan altijd veel teveel uren in een illustratie zitten. Maar dat geeft niet als het resultaat goed is en als je  veel plezier beleeft aan het maken ervan. Acmala onderging een aantal veranderingen voordat ik tevreden was met het eindresultaat. De illustratie had ik eerst met de hand geschetst. Daarna ging ik al vrij snel over op Photoshop om de grayscale schetsen te maken. Op deze manier kan je lekker met contrasten spelen. Het hoeft nog niet netjes. Sterker nog, ik vind het goed als er foutjes insluipen die mij verrassen. Met grayscale schetsen bepaal je vrij snel of een afbeelding lekker leest. Na het grijs kwamen de kleuren en als snel ontstond er een gave coverillustratie. In Indesign heb ik de titels etc. erbij geplaatst en het geheel gereedgemaakt voor de drukker.

acmala, Johan Klein Haneveld, Patrick berkhof, Dizary, een verhaal uit de wold van Dizary

Landkaart in het boek
Hey, wat is een fantasy-boek zonder landkaart? Acmala gaat niet zonder en de illustratie van hierboven staat er uiteraard in. Dizary is een gigantische labyrintwold en  lastig in een landkaart vast te leggen. Bewoners willen ook geen kaart want zo’n ding brengt ongeluk. Je weet immers maar nooit welk onheil je ermee naar je voordeur leidt. Het gebied waar Acmala zich afspeelt zie je rechts afgebeeld. Die kleine vlek op de kaart, daar zou het ergens moeten zijn.

acmala, Johan Klein Haneveld, Patrick berkhof, Dizary, een verhaal uit de wold van Dizary