De Morla | fantasy illustration

geplaatst in: Nieuws | 0

Vandaag 23 mei 2020 is het de dag van de schildpad #turtleday. Een perfecte gelegenheid om mijn illustratie van de Morla aan jullie te laten zien. Dit vreselijke monster is schitterend beschreven door Jasper Polane in zijn boek Panda en het zwarte Dat.

Uit – Panda en het zwarte Dat – Jasper Polane

De Morla is een reusachtige schildpad van vijftien meter lengte, die in de zijspoordimensie leefde waar weetkundige-in-opleiding Pandora de Roem- rijke over schreef in haar rapportage Mijn afdaling in de vuildimensie. In deze dimensie was de Morla een vijand van de droesmijten die daar leefden. Voor zover bekend is er maar één Morla, hoewel het goed mogelijk is dat er
meerdere bestaan in andere zijspoorlagen.

De Morla heeft een kolossale kop, grijs en rimpelig, met waterige ogen als regenplassen, neusgaten als putten en een bek als een druipsteengrot, met vlijmscherpe tanden als stalactieten en stalagmieten. De klauwen aan zijn poten zijn lang en scherp als zwaarden. Wanneer de Morla een meesterlijke aanval uitvoert kan hij zijn doelwit inslikken. Tenzij het doelwit weet te ontsnappen zal het langzaam verteren.


Er is ruimte voor drie mensgrote personen in zijn maag. Behalve mensen en droesmijten eet de Morla vooral rommel en er bestaat grote kans dat ingeslikte personen nuttige of magische voorwerpen in de maag vinden.

Morla, Jasper Polane, Panda en het zwarte Dat
(C)2020 Patrick Berkhof – Project Dizary

Uniek dier (schildpad)
Gedragscode: chaotisch
Aantal: 1
Slimheid: 10
Beveiliging: 0
Trefstenen: 12 (55 trefpunten)
Beweging: 3, zwemmend 9
Aanval: 2 klauwen (2d6 schade)
en 1 beet (4d8 schade)
Magiebestendigheid: geen
Speciaal: personen inslikken,
rommel opeten
Ervaringspunten: 2.125

alle boeken van project dizary

Wat is de leesvolgorde? Hoe steken de boeken in elkaar? Waar moet je beginnen? In het volgende artikel leg ik het je uit.