elfia arcen 2017 2016 2015 Dizary fantasy fair comic con labyrinth labyrint kasteeltuinenen

Elfia Arcen en Dizary is erbij

geplaatst in: Nieuws | 0

Op 23 en 24 september (en dan wordt het heeeel mooi weer) zie je Dizary op het fantastische festival Elfia in Arcen. Het kasteel met zijn schitterende tuinen lenen zich perfect voor dit mooie feestje. Dizary vindt je in de Court of Muses.

elfia arcen 2017 2016 2015 Dizary fantasy fair comic con labyrinth labyrint kasteeltuinenen
(c) Elfia website

Kasteeltuinen Arcen
Niet voor niets wordt dit festival op de website van de kasteeltuinen aangekondigd als een kostuumfestival. Hier komen duizenden mensen op af die maanden aan hun kostuum hebben gewerkt. En wie wil er niet met zijn creatie op de foto in een van de mooist aangelegde kasteeltuinen van Europa? Op zaterdag kun je er terecht van 10-22:00 en op zondag van 10-19:00. Van dit soort openingstijden wordt ik nerveus. Leuk voor bezoekers, maar voor standhouders een hele opgave.

elfia arcen 2017 2016 2015 Dizary fantasy fair comic con labyrinth labyrint kasteeltuinenen
Foto (c) ANWB.nl

Vuurdoop
Voor Dizary wordt het de eerste keer, de vuurdoop. Maar zoals gebruikelijk zal je Dizary niet ontgaan. Ik neem ditmaal nieuwe items uit de wereld van Dizary mee. Om alvast een tipje van de sluier op te lichten: het heeft iets te maken met mijn eigen artwork. En voor de ware fans van mijn boek een musthave…. hi, hi meer zeg ik niet.

Thema
Het thema van deze editie is ‘Good Faeries, Bad faeries’ Er worden duizenden bezoekers verwacht die tijdens de traditionele kostuumparade hun prachtige creaties zullen tonen. Alle Sci-Fi en gothic en fantasy-fans komen aan hun trekken. Er zijn volop workshops, lezingen, demonstraties, reënacters, larpers, zwaardvechters, balfolk en nog veel meer. Of wat dacht je van de Boxwars? Maak je eigen gevechtsoutfit van karton en ga op het slachtveld de strijd aan met je tegenstanders.

Nachtmerrie die opgesloten had moeten blijven in Dizary Grimklauw
(c) Uitgeverij Versa

Muziek
Harmony Glen, powehouse folk maakt tijdens hun liveoptreden de opnames voor hun DVD. De percussiegroep Bateria Volle Petaj, Dun Aenhus, Itchy Fingers, Punch ‘n Judy, Pyrates, The Dolmen, The Glow Within, The Trouble Notes, The Violet Moon en Tir Non Og komen. Voor een volledig programma moet je de website van Elfia in de gaten houden. http://www.elfia.com/events-nl/elfia-arcen-2017/programma/

foto: (c) The Dolmen website

 

Meer info op de website van Elfia: http://www.elfia.com/events-nl/elfia-arcen-2017/