Historisch Zoetermeer, Dizary, Patrick Berkhof, Turfheksen

Historisch Zoetermeer informatie

geplaatst in: Festival | 0

Dompel jezelf onder in een historische tijdperk. Neem een reis door de 1000 jarige geschiedenis van Zoetermeer tijdens het mooie festival Historisch Zoetermeer. In het weekend van 23 en 24 september vindt dit evenement plaats op de Markt en de Dobbeplas. Dit jaar wordt het voor mij helemaal speciaal. Nog even duimen maar als alles goed gaat dan lanceer ik een nieuw boek!

Nieuw boek!

Fingers crossed of het gaat lukken! Maar ik heb een nieuw boek geschreven en de presentatie zal hoogst waarschijnlijk tijdens het festival gaan plaatsvinden. Ditmaal geen boek voor Project Dizary. Ik heb een kinderboek geschreven voor de reeks van de ‘Turfheksen’. De subtitel: Het Mopperende Veenlijk. Het verhaal speelt zich af in de Wildernis in het jaar 1200. Het gaat over het meisje Oda, die heel graag een heks wil worden. Er lopen een hoop dingen in de soep waardoor er onder andere een veenlijk tot leven komt.

Historische markt

Net als elk jaar wordt deze editie weer geweldig. Er zijn historische kampementen, muziekoptredens, spectaculaire riddertoernooien en theater. Aan het eten uit de oude tijd is ook gedacht. Over het festivalterrein staan diverse stand waar je Viking voer, piraten prut, schoorsteenbrood en middeleeuwse catering kunt verwachten.

Het leukste onderdeel is uiteraard de historische markt, want daar kan je boeken kopen, hahaha. Project Dizary staat er het hele weekend en met alle plezier zet Patrick zijn handtekening in jouw nieuwe aankoop. Uiteraard kun je op de markt ook terecht voor Kleding, sieraden, workshops, souvenirs en nog veel meer. De historische markt is za. en zo. vanaf 12:00 tot 17:00.

dizary op historisch zoetermeer, patrick berkhof, hilda spruit, acmala

Deze musicale acts zullen aanwezig zijn

  • Daridel: za 12:00 en 19:00 en zo 17:30
  • Cesair: za 15:00 en zo 15:00
  • Datura: za 13:00
  • Plunder: za 16:00
  • Sassenachs: za 18:00 en 20:30 & zo 16:30
  • Cathinca: za 15:00 en zo 14:00
  • The Old mand Fergus: za 12:00 en zo 15:00 en 16:00

Celtica geeft zondag om 20:30 een betaald optreden in de Boerderij.

Voor meer informatie: Historisch Zoetermeer

alle boeken van project dizary

Wat is de leesvolgorde? Hoe steken de boeken in elkaar? Waar moet je beginnen? In het volgende artikel leg ik het je uit.