special guests tijdens de comic con amsterdam rai, sophia drenth, jasper polane, roderick leeuwenhart, patrick berkhof kerkhof

Special Guests tijdens de Comic Con Amsterdam

geplaatst in: Nieuws | 0

Wat leuk is dit! Ik ben gewoon special guest op de Comic Con Amsterdam! Samen met Sophia Drenth, Jasper Polane en host Roderick Leeuwenhart verzorgen wij twee interessante panelsessies. En uiteraard zijn wij de hele dag aanwezig in onze stand.

Op zaterdag 31 augustus en zondag 1 september vindt de Comic Con 2019 plaats in de RAI Amsterdam. Je kan je portemonee helemaal leegbranden op movie merchandise, speelgoed, comics, cosplay en op de handtekeningen van sterren. Nou ben ik de beroerdste niet dus je krijg bij mij een gratis boek als je een handtekening koopt voor €18,95.

comic con amsterdam

Panel sessies

Vier keien op het gebied van schrijven en selfpubben, nemen zaterdag en zondag plaats op het podium. Onze geweldige host Roderick Leeuwenhart loodst het gesprek langs twee interessante onderwerpen. Ten eerste ‘voorbij het papieren boek’ en ten tweede ‘van fanfiction naar eigen verhaal’. De meetings zijn op zowel op zaterdag als zondag om 13:00 massaal bij te wonen.

panel sessie tijdens de amsterdam comic con. meer van een boek toekomst van het boek

Is het mogelijk om de belevingswereld van jouw boek te vergroten?

Zaterdag 31 augustus 13:00 Creator’s Valley Stage

Een boek is nu vooral letterbeestjes op papier, vakantiefoto’s van de auteur op social media en soms een nieuwsbrief van de uitgeverij. Wat kan hedendaagse tech en de nodige creativiteit betekenen voor een verhaalwereld? Op dit moment staan er meer middelen tot je beschikken dan je denkt. Ze kunnen je helpen om jouw verhaal meer te laten zijn dan het geschreven woord. Misschien kun je met verrassende nieuwe ideeën zelfs de halsstarrige cultuur van het uitgeven ontwrichten.

Interessant? Tijdens deze eerste sessie zul je alles te weten komen over dit onderwerp. Ons tweede onderwerp is:

panel sessie tijdens de amsterdam comic con. van fanfiction tot novelle

Schaam je niet hoor, als je fanfiction schrijft. Sterker nog, het is de perfecte basis voor meer.

Zondag 1 september 13:00 Creator’s Valley Stage

Nadoen is not done in onze westerse cultuur. In landen als Japan wordt het juist als zeer talentvol beschouwd. Fanfiction is het doorborduren op een bestaande werk. Maar veel fans doen het niet om de roem. Of om er ooit bakken met geld aan te verdienen. Ze doen het omdat ze bezeten zijn van een gecreëerde wereld waarin ze volledig thuishoren.

We bespreken bekende voorbeelden uit de fanfiction geschiedenis. En fanfiction blijkt een geweldige leerstoel voor grootse dingen. Hoe kom je van jouw fanfic idee tot een heus eigen verhaal? Tijdens deze sessie zullen wij het hier over gaan hebben. Welke stappen je misschien al gezet hebt, welke kant je op kan gaan, wat er bij een novelle komt kijken, of je wel of geen plagiaat pleegt, wat zijn de grenzen, etc.

meet the experts Sophia Drenth, Jasper Polane en host Roderick Leeuwenhart Patrick Bekrhof

Ik kijk erg uit om samen met mijn schrijf buddies erbij te mogen zijn. Bijkomend voordeel (en dat is voor jullie dan weer niet zo tof) is dat ik in de greenroom mag, mhah, ha, ha. Tussen de sterren even een bakkie doen en een hapje eten. Ik weet niet of ik dan foto’s mag maken, doe het stiekem toch.

Patrick Berkhof Kerkhof auteur van Dizary het levende systeem. Seplfpubber

Film & TV guests die tijdens de Comic Con aanwezig zijn

Tijdens de con komen in elk geval langs: Christoper Lambert (Highlander), Dickey Beer (Stuntman in o.a. Star Wars en Indiana Jones), Gethin Anthony (Game of Thrones), Caroline Munro (James Bond), David Warner (Tron), Sean Biggerstaff (Harry Potter), Hugh Mitchell (Harry Potter), Slavitza Jovan (Ghostbusters), Manu Bennett (Arrow), Warwick en Frazer Diamond (Star Wars), Casper van Dien (Starship Troopers), Richard Gibson en Kim Hartman (Allo Allo), Slavitza Jovan (Ghostbusters)

acmala, Johan Klein Haneveld, Patrick berkhof, Dizary, een verhaal uit de wold van Dizary
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Dizary-koop-je-hier-960x480.jpg