Jalvin en de magie van de Wold is er

Eindelijk kan je genieten van het 2e boek van de Jalvin-trilogie. Want vanaf nu is Jalvin en de magie van de Wold beschikbaar in de webshop. Het voelt heerlijk om je dit nieuws te mogen vertellen. Ik heb ontzettend hard aan dit boek gewerkt, nog nooit twijfelde is zo lang over een verhaal. Het viel ook niet mee met het 2e boek van een trilogie.

Dit 2e boek vroeg behoorlijk wat inspanning. Wat zou ik verklappen, wat niet? Wat was de invloed van het 1e boek, worden de gevolgen voor het 3e boek? Het was een ingewikkeld proces van wikken en wegen. En ik moet toegeven dat ik nog nooit zo getwijfeld had over een verhaal. Ik vond het moeilijk om mijn draai erin te vinden. Gelukkig vielen uiteindelijk een hoop dingen op hun plek. Door dicht bij mijn hoofdpersoon te blijven, kwam de ware aard van dit verhaal naar boven. Zo kon ik uiteindelijk met een gerust hart deze mooie vertelling tot een werkelijk boek maken.

Jalvin en de magie van de Wold, Patrick Berkhof, Paperback
Had je de boektrailer al gezien?

Het lastige 2e boek

Nooit eerder schreef ik een vervolgverhaal, laat staan een trilogie. Alle andere boeken van Dizary zijn een afgerond verhaal met de wold zelf als de rode draad. Maar voor Jalvin moest ik echt flink nadenken over niet alleen zijn verhaal, maar ook over welke invloed het allemaal had op de andere boeken van het Project. Tijdens het schrijven zag ik ook steeds ‘the Empire Stikes Back’ voor mij (een van mijn favoriete films) Ook dat verhaal hangt tussen twee grote gebeurtenissen in en heeft een kop en een staart. Zo wilde ik dat mijn 2e Jalvin-boek ook werd. En er zitten een paar geweldige plot twists in. Een met het kaliber van the Empire Strikes Back.

Patrick Berkhof, Jalvin en de magie van de wold

Kraai

Wie mij wel eens op een festival heeft gezien, kent ongetwijfeld mijn kraai. Zij heet Firalijn en ze heeft een rol in dit boek gekregen. Dat verdiende ze. En wat voor een rol! Ze zal Jalvin op een heel bijzondere manier begeleiden tijdens zijn reis. Daarnaast vormt zij een van de plot twists waar ik het zojuist over had.

Waar gaat het boek over?

Jalvin is in boek 1 in het bezig gekomen van het rijm van de Wold. Deze magische woorden trekken onheil aan. Hij wil begrijpen wat hij ermee moet doen en daarvoor zal hij zijn veilige thuishaven van Neilpoort achter zich moeten laten. Hij gaat op zoek naar een magiƫr die hem kan helpen met de woorden van het rijm. Uiteraard verloopt zijn reis niet zoals gepland. Duistere figuren zitten hem op de hielen. En uiteindelijk valt hij in handen van een stel strijders die hem naar de enige plek brengen waar hij uit de buurt moet blijven.

Jalvin en de magie van de Wold, Patrick Berkhof, Paperback

Het boek is vanaf nu verkrijgbaar in de webshop. En zoals gewoonlijk krijg je er een hoop leuke goodies bij.

alle boeken van project dizary

Wat is de leesvolgorde? Hoe steken de boeken in elkaar? Waar moet je beginnen? In het volgende artikel leg ik het je uit.