read a bookday, #readabookday

Lekker lezen tijdens de Lees Een Boek Dag

geplaatst in: Nieuws | 0

Voor sommige mensen is lezen de ultieme vorm van ontspanning en plezier! Voor anderen kan lezen een hele klus zijn. In welke categorie je ook valt, vandaag op 6 september moedigen ik je aan om Read a Book Day te omarmen.  Van memoires tot sci-fi; er zijn tegenwoordig zoveel verschillende soorten boeken, dus gebruik Read a Book Day vooral om het perfecte boek te vinden waar je echt in kunt verdwalen.

read a bookday, #readabookday

Verminder je stress

Lees-een-boek-dag is de perfecte dag om te verdwalen in een goed boek. Je wordt vandaag aangemoedigd om je te verdiepen in een verhaal, of het nu fictie of non-fictie. Het is ook een geweldige dag om anderen aan te moedigen boeken te lezen en het bewustzijn erover te vergroten. Er zijn tenslotte veel verschillende voordelen verbonden aan lezen. Zo vermindert het bijvoorbeeld stress. Ook verbetert het de concentratie en het geheugen, en ontstaat er minder cognitieve achteruitgang. Studies hebben aangetoond dat volwassenen, die tijd besteden aan lezen, meer de neiging hebben om deel te nemen aan mentaal stimulerende activiteiten. Bovendien zijn boeken een goedkope manier om meer over de wereld te leren en plezier te hebben. Het lezen van een boek geeft je de kans om in je favoriete stoel te zitten en te genieten van rust en stilte. 

read a bookday, #readabookday

Deel een quote

Vandaag is de perfecte dag om jouw fans op social media te laten weten dat het de grote dag is om een boek ter hand te nemen. Dus deel een geweldige quote van jouw favoriete auteur of deel een stukje tekst uit jouw favoriete boek.

Orden je boeken

Een andere manier om Read a Book Day te vieren, is door je boeken te ordenen. Heb je een hele reeks boeken door je huis liggen? Of wellicht heb je een kast vol boeken dat gewoon stof staat te verzamelen? Als dat zo is, zou dit de perfecte gelegenheid zijn om je boeken te ordenen. Gooi geen boeken weg die je niet meer leest. Je kunt ze meenemen naar een tweedehands boekenwinkel, plaatsen in een minibibliotheek in je buurt, je kunt ze online verkopen of je kunt ze doneren aan een goed doel.


Alle boeken van Dizary

De schatkamer van Dizary ligt op je te wachten


Geschiedenis van Lees-een-boek-dag

De geschiedenis is niet helemaal duidelijk. In de US is het een nationale dag. Waarschijnlijk vond de eerste viering van Read a Book Day plaats rond het einde van het eerste decennium van de jaren 2000. Vrijwel zeker was het een idee van een bibliothecaris die jongeren aanmoedigde om een ​​boek te lezen.

Het eerste boek dat in het Engels werd gedrukt, was “The Recuyell of the Historyes of Troye”. Dit werd gedrukt door William Caxton in 1473. De tekst is een vertaling van de Franse verhalen over Troje. We zouden honderden jaren moeten wachten voordat het eerste boek op een typemachine zou worden geschreven. Dit was “Tom Sawyer” van Mark Twain.

Op Read a Book Day is het niet verplicht om een ​​heel boek te lezen, maar de dag dient als inspiratie voor mensen om een ​​gedeelte van een boek te lezen waar ze bijzonder van genoten, om met kinderen te lezen, een boek te schenken aan een schoolbibliotheek voor kinderen, of om een boekleesfeest organiseren.

Dus daar heb je het: enkele van de verschillende manieren waarop je Read a Book Day kunt beleven. De beste manier om deze dag te vieren, is natuurlijk door een goed boek te pakken en erin te verdwalen.

(Bron: Daysoftheyear)

alle boeken van project dizary

Wat is de leesvolgorde? Hoe steken de boeken in elkaar? Waar moet je beginnen? In het volgende artikel leg ik het je uit.