Buy a book day 1, koop een boek dag, 7 september

Vandaag is het Koop Een Boek Dag

geplaatst in: Nieuws, Winkel | 0

Gisteren was het Lees-Een-Boek-Dag en vandaag 7 september is het Buy a Book Day, Koop-Een-Boek-Dag. Tv en films hebben tegenwoordig ons leven overgenomen. En dankzij het e-boek is het veel eenvoudiger en praktischer geworden om zelfs meerdere boeken tegelijk mee te nemen. Toch is het jammer dat de kunst van het lezen van een gewoon papieren boek langzaam verleden tijd lijkt te worden. Het lijkt soms alsof kinderen tegenwoordig niet eens de geur van een echt boek kennen. Hoe heerlijk het kan zijn om op een regenachtige dag met een echt boek op de bank te gaan zitten? Maar wat moet je nou toch kiezen?

Buy a book day 1, koop een boek dag, 7 september

Geschiedenis van Buy a Book Day

Buy a Book Day is in 2012 in de US in het leven geroepen om mensen te informeren over het belang van boeken voor onze cultuur en beschaving als geheel. In Nederland bestaat deze dag niet officieel, maar wat mij betreft vanaf nu wel. Het mag duidelijk zijn dat boeken een grote bijdragen leveren aan onze cultuur, door de harten van velen door de eeuwen heen te raken, hun verbeeldingskracht te stimuleren en een ander licht op de wereld te werpen. Boeken hebben ook het eenvoudige maar essentieel doel gediend om kennis van generatie op generatie door te geven. Tijdens de Koop-Een-Boek-Dag wil ik niets liever dan dat mensen even de tijd nemen om het boeken ten volste te waarderen. Er is namelijk ontzettend veel positieve energie gaat zitten in het maken ervan.

Hoe vier je deze dag?

Door met een grote glimlach een boekenwinkel binnen te lopen en een boek te kopen. Bij het kopen van een boeken hoeft je geen buitensporige bedragen uit te geven. Zelfs een klein bedrag kun je al een pareltje scoren. Als je al lange tijd niet hebt gelezen, zult je aangenaam verrast raken over hoe snel een goed geschreven boek je grijpt.

Buy a book day 1, koop een boek dag, 7 september

Wat te kiezen?

Het je geen idee welk boek je moet kiezen of ben je uitgekeken op je huidige standaard fantasy. Hieronder vindt je een overzicht van subgenres waar je wellicht een boek  kunt kiezen die je aanspreekt.

Afbeelding: Book Country

Met andere woorden, het maakt niet uit of van klassiekers of hedendaagse literatuur houdt, of dat je het je kunt veroorloven om een ​​gloednieuw hardcover te kopen of gewoon een softcover boek met ezelsoren bij de plaatselijke kringloopwinkel – je kunt hoe dan ook Buy a Book Day vieren.

(Bron: Daysoftheyear.com – Foto’s: Unsplash.com)

alle boeken van project dizary

Wat is de leesvolgorde? Hoe steken de boeken in elkaar? Waar moet je beginnen? In het volgende artikel leg ik het je uit.