Project Dizary op Eallum, Biesbosch, 2023

Project Dizary staat op Eallum

geplaatst in: Festival | 0

Op 27 en 28 mei 2023 zal Eallum losbarsten op het evenementen­terrein in de ‘Biesbosch’. Project Dizary is er ook en ik sta samen met Marieke Frankema met onze prachtige boeken. Liefhebbers van Fantasy, Gothic, Middeleeuwen, Vikingen, Piraten, Steampunk, Cosplay, Anime en Wicca komen aan hun trekken. Er is een markt waar je uiteraard boeken kunt kopen. En heb je geen zin om in een kostuum rond te lopen, maar houd jij wel van een fijne, ontspannen sfeer? Ook dan ben jij van harte welkom, want bij Eallum is iedereen gelijk.

Begin 2022 kwam de organisatie op het idee weer eens een evenement te organiseren op dit aloude bekende terrein. Een terrein waar ze veel mooie herinneringen aan hadden. Na vele gesprekken en avonden met actief dingen bekijken kwamen ze eind augustus tot een moment van de waarheid… Wilde ze het evenement opstarten, mochten ze daar niet te lang meer mee wachten. En zo werd de keuze gemaakt om Eallum als evenement op te starten.

Eallum, Project Dizary

De naam “Eallum”

Velen zullen vragen waarom de naam Eallum. Eallum is een oud Angelsaksisch woord en heeft een betekenis als: “allemaal”. Dat vonden we heel toepasselijk voor het evenement wat we wilde neerzetten. Namelijk een beleving voor iedereen, met de gedachte dat iedereen kan komen genieten op Eallum van een heerlijk evenement met muziek, standhouders, entertainment en leuke gesprekken met anderen.

Imaginarium festival 2022 dizary

Muziek

Op de programmering staan een aantal bands zoals: Cecilia, Celtic Giants, Cuélebre, Falcata de Fogo, Kelten zonder grenzen, LQR, Plunder, Pirates!, Scrum, The Dolmen, The Royal Spuds. Voor het volledige programma moet je even de website van Eallum in de gaten houden.

Patrick Berkhof staat op vrijdag 3 augustus op Castlefest bij de keukenhof in Lisse fantasy festival fest

alle boeken van project dizary

Wat is de leesvolgorde? Hoe steken de boeken in elkaar? Waar moet je beginnen? In het volgende artikel leg ik het je uit.