Project Dizary op Eallum, Biesbosch, 2023

Eallum was gezellig druk

geplaatst in: Festival, Nieuws | 0

De eerste editie van dit festival in de Biesbosch was keigezellig. Het weer zat uiteraard mee en de sfeer zat er lekker in, gezien de uitbundige menigte die geregeld voor het podium uit hun dak ging. Project Dizary was er het hele weekend bij. Marieke Frankema vergezelde de stand op de zondag. Samen hebben we onze boeken weer volop kunnen promoten en hebben we er een hoop nieuwe fans bij gekregen. Zeker voor herhaling vatbaar, maar hopelijk dan wel zonder de problemen van deze eerste editie.

Project Dizary op Eallum, Biesbosch, 2023

Het terrein kwam velen bekend voor want hier werd voorheen Keltfest gehouden. Het grote veld werd ditmaal gebruikt waarbij rondom de marktkramen waren gezet. In het midden pronkte een eiland van witte pagodes met handelaren en in de hoek lag het podium. Een erg overzichtelijke indeling zo. Verder waren er nog een paar historische kampementen en een stuk van het veld was gereserveerd voor zwaardvecht demonstraties.

Project Dizary op Eallum, Biesbosch, 2023

Uiteraard kampt een nieuw festival met onvoorziene problemen. Maar daar kan les uit worden getrokken. Een tekort aan eten, verre parkeerplekken, misschien wat weinig bezoekers voor de standhouders… Ach, we gaan ervan uit dat het de volgende keer nog mooier wordt. Maar nooit eerder heb ik zulke schone toiletten op- een festival gezien. En de vlotte op en afbouwmogelijkheid voor de standhouders op het grote veld was zeker een plus. De volgende editie wil ik er in elk geval weer bij zijn.

Project Dizary op Eallum, Biesbosch, 2023

alle boeken van project dizary

Wat is de leesvolgorde? Hoe steken de boeken in elkaar? Waar moet je beginnen? In het volgende artikel leg ik het je uit.