project dizary banner

Met verbeeldingskracht ga je vooruit

Als je niet denk aan het onmogelijke, dan zal je leven eenvoudig zijn, stilstaan en nooit veranderen. Dus ook als je in de problemen zit, zal er niets aan je situatie veranderen. Want we blijven namelijk herhalen wat we niet veranderen. Fantaseren over het onmogelijke zorgt ervoor dat jij je grenzen verlegd. Wat je eerder voor onmogelijk hield, wordt mogelijk. Daarvoor bestaat er verbeeldingskracht en verrassend genoeg – die bezit iedereen. Stel dat je er nog een schep bovenop doet en die verbeeldingskracht versterkt. Dan gaan er wonderlijke dingen in je leven gebeuren.

Patrick Berkhof verbeeldingsversterker

‘Verbeeldingskracht maakt het denken soepel…’

De toekomst van Dizary
Verbeeldingskracht gaf mij de ruimte om op zoek te gaan naar nieuwe vormen van kijken en denken. Ik zag mijn bedachte wereld van Dizary op een heel andere manier. Vanaf het begin wist al dat het meer ging zijn dan alleen een boek. Daarom wil ik het gaan inzetten voor een mooi doel: jullie helpen je verbeeldingskracht te versterken. Jullie helpen om je donkere periodes in je leven een plekje te geven. Helpen om je weer op de been te krijgen en te denken aan een toekomst die je nooit voor mogelijk hield. Een donkere periode in ons leven hebben we soms nodig om in te zien waar je staat en of het goed voelt wat je op dat moment doet. Verbeeldingskracht kan je dan helpen je weg te vinden. Verbeelding is de basis voor inspiratie, nieuwe inzichten en ideeën. Het helpt je om je blik verder te richten dan de (negatieve) cirkel waarin je verkeert. Imagine.

Patrick Berkhof verbeeldingsversterker

‘Verbeeldingskracht heeft mij de ruimte gegeven om op zoek te gaan naar nieuwe vormen van kijken en denken’

Kracht
Verbeeldingskracht is jouw vermogen om jezelf in situaties in te leven die (nog) niet werkelijk bestaan. Wat jij dankzij jouw verbeeldingskracht voortbrengt, wordt een fantasie genoemd. ‘Fantasie’ bestaat niet, zal menigeen zeggen. Maar er is niemand die op geen enkele manier heeft aangetoond dat fantasie nooit werkelijkheid kan worden.

‘Kinderen hebben veel fantasie, die ze op latere leeftijd vaak volledig kwijtraken’

Fantasie
Feit is dat fantasie het denken flexibel maakt. Er worden namelijk sneller ‘bepaalde verbindingen in de hersenen’ aangemaakt beter bekend als: creativiteit. Jouw spinsels worden dan bijvoorbeeld leuker of mooier. Kinderen hebben veel fantasie, wat ze op latere leeftijd vaak volledig kwijtraken door alle dagelijkse beslommeringen. En dat terwijl het heel erg goed van pas kan komen. Fantasie wordt ten onrechte vaak vergeleken met een waanbeeld, wat meer een onderdeel is van een ziektebeeld.

Negatieve verbeeldingskracht
Veel energie past bij mijn creatieve karakter en ik doe veel. Helaas heeft dat ook een keerzijde. Het is niet de eerste keer dat ik in bepaalde mate een burnout oploop. Maar ditmaal bezorgde de donkere dagen rond kerst 2017 mij ook nog een ontzettende depressie. Het was een ongemakkelijke periode waarin ik aan steeds meer negatieve dingen begon te denken. Verbeeldingskracht heeft dus ook een verziekende werking en zorgde ervoor dat ik aan alleen maar negatieve dingen dacht. Een coach hielp mij de andere kant uit denken. Want wat gaf mij het recht om te denken aan depressieve gedachten en niet aan een schitterende mooie toekomst waarin alles mogelijk is? Een gezonde verbeeldingskracht was mijn medicijn. Ik stelde een onmogelijke verlanglijst op, en één wens wil ik met jullie delen: dat de wereld van Dizary ervoor gaat zorgen dat mensen plezier krijgen in het leven.

Open wereld
Ik heb mijn talent als verbeeldingsversterker gevonden. Met dit gedachtegoed ontwikkel ik Dizary vanaf nu als een bijna open-source wereld. Samen met gastauteurs, kunstenaars en muziekanten zal ik de komende jaren de verbeeldingskracht van mensen gaan versterken. Niemand verdient het om in de put te zitten. Eigenlijk is er geen put maar een matras in de wolken die uitkijkt over een gouden oceaan. Het is maar net hoe je het bekijkt. Heb je interesse om te participeren in dit project? Stuur dan een raaf… een e-mail met een korte motivatie is ook goed, naar: info@uitgeverijversa.nl