verhaalidee schrijftip inspiratie

35 verhaal ideeën, inspiratie #4

geplaatst in: Nieuws, Tips | 0

Een leuk verhaal begint met een leuk idee. Het is dus weer tijd om die creatieve schrijfsynapsen wakker te schudden. Deze 35 verhaalideeën helpen je beslist op weg. De bron van inspiratie ligt voor je klaar.

Verhaal ideeën

 1. Iedereen bezit een beschermengel, jij alleen blijkt een beschermdemon te hebben. Die handelt alles op een wat radicalere, maar effectieve manier af.
 2. ‘Koningen en goden hebben voor mij gebogen. Waarom denk jij dat je dat niet hoeft te doen?’
 3. Een wanhopige vader doet er alles aan om zijn gezin in leven te houden. Hij pleegt inbraken, alleen ditmaal in het huis van een magiër.
 4. In haar leven werd ze van alles genoemd: dief, vagebond, uitschot. Nu wordt ze keizerin genoemd.
 5. “Ik weet dat je altijd al een huisdier hebt gewild. Maar deze kun je echt niet houden hoor – schat het is een draak!”

Project Dizary writing promps schrijftips verhaalideeën inspiratie

 1. Iemand heeft een scheur gemaakt in het tere weefsel van de fantasie. Nu druppelt er van alles binnen wat hier niet hoort te zijn.
 2. ‘Sesam open u,’ riep hij en de wand spleet open. De poort naar de andere dimensie was gereed.
 3. ‘Eh, sorry meneer. Zou u daarmee willen stoppen? Duistere magie is niet toegestaan in de supermarkt.’
 4. Je komt terecht in het slechts geschreven verhaal ooit. Jouw taak – zorgen dat het een bestseller wordt. Maar sommige woorden laten zich nou eenmaal niet schikken.
 5. Je vindt een magische tekenboek dat al jouw tekeningen tot leven brengt. Helaas ben je de beroerdste tekenaar die er rondloopt en je hebt net een soort van dinosaurus-iets losgelaten.
 6. Nog maar twee weken geleden overleed plotseling een goede vriend van je. En nu ben je beland in een eigen onderzoek naar zijn moord.
 7. Je pakt de landkaart en leest de zin die bij jouw locatie staat nog eens goed: let op, hier zijn draken.
 8. Een zakkenroller vindt een briefje in een zojuist gestolen portemonnee. Er staat op: ‘Kom om negen uur naar de klokkentoren, ik heb een klus voor je, en neem mijn portemonnee mee.’
 9. Op de opleiding voor tijdreizen is er iemand die nog vooruit nog achteruit in de tijd kan, als verankerd in het heden.

Project Dizary writing promps schrijftips verhaalideeën inspiratie

 1. Niets aan dit stadje langs de snelweg is bijzonder en iedereen sjeest er altijd zo voorbij. Ze moeten wat verzinnen anders gaan ze ten onder – wat dacht je van een murder mistery of spookstad?
 2. Een ziekenhuismedewerker van de intensive care houd iemand op de gang tegen. De kamer was immers alleen voor familie toegankelijk. De persoon zegt: ‘Oh, dus je kan me zien?’
 3. Je loopt door je huis en je ziet dat je vieze voetstappen op de trap hebt achtergelaten. Je maakt het schoon, maar een uur later staan ze er weer.
 4. Een meteoriet stort neer precies op jouw akker. Ga je dit geheim houden, laat je de media voor veel geld kijken, ga je eerst onderzoeken of het ding speciale krachten bezit, etc.


verhalen kookboek, schrijf inspiratie, schrijver, Patrick Berkhof

Lekker aan de slag met deze 201 Unieke Verhaal Ideeën

€4,95


 1. Je bent een archeoloog en vind onder een dikke laag zand een glasplaat. Die blijkt van een Biodome die al honderden jaren onder de grond verborgen heeft gelegen. Maar wat voor wezens hebben dit voor elkaar gekregen?
 2. In een bibliotheek ontdekt je een boek en de auteur heeft exact jouw naam. Je begint te lezen en merkt dat het jouw levensverhaal is. Je arriveert bij de pagina’s van het moment dat je dit boek vind en dan ben je nog niet eens bij hoofdstuk 2.
 3. “Hoi, heb je nog een mooie droom voor mij. Die ik gisteren van je had gekocht, had ik geloof ik al eens gezien.” –  “Al eens gezien, dat is onmogelijk. Elke droom die ik verkoop is uniek.’
 4. Op een ochtend wordt je wakker en je kunt geen woord meer zeggen. Maar je blijkt de schitterendste muziek te kunnen schrijven.
 5. Je zit in het park van de zon te genieten als er opeens iemand naast je komt zitten die begint te schrijven op een ouderwetse typemachine.

Project Dizary writing promps schrijftips verhaalideeën inspiratie

 1. Jij hebt iets ondenkbaars gedaan – onbekend land ontdekt.
 2. Een tovenaar een trol en een student lopen een bar binnen…
 3. Op de zolder van je ouders, vind je een schatkaart. Hoe cliché je het in het begin ook vind, langzaam maar zeker leer je de grote waarheid. Uiteraard is er niemand die je vandaag de dag nog gelooft.
 4. Om de waarheid van de schatkaart te ontrafelen moet je steeds iets dierbaars loslaten.
 5. Het leek een gewone werkdag te worden, maar toen viel de stroom uit – voor altijd.
 6. Leerlingen bereiden de meest epische examenstunt ooit voor.
 7. Na de crematie van jou niet zo geliefde grootvader, stoot je per ongeluk de urn omver. Je doet er alles aan om het goed te maken. Langzaam maar zeker blijkt dat niemand, van de niet zo geliefde familie, een goede band met hem had.
 8. Eindelijk doorbreek je je writer’s block op het meest slechte denkbare moment.
 9. Een hypnotiseur stelt zich op als een soort Robin Hood en zet zijn gave in om te stelen van de rijken en te delen met de armen.
 10. De dochter van de president ziet geesten in het Witte Huis en ze hebben een wel heel duidelijke boodschap voor hem.
 11. In de riddertijd zoekt de Koninklijke familie bescherming in hun schuilkelder voor een naderende storm. Als ze weer buiten komen is het 2020.
 12. Een meisje moet noodgedwongen het werk van haar vader overnemen – het opvoeden van draken, die verkocht worden aan de allerrijksten der aarde.

Nog niet genoeg inspiratie. Bekijk dan ook de voorgaande edities.

25 verhaalideeën, inspiratie, schrijven, writing promps, tips, tip, nieuw, boek, schrijver, auteur, boekenschrijven
25 waanzinnige verhaalideeën, inspiratie #3
Dizary schijf inspiratie, verhaal ideeën, Patrick Berkhof
50 Verhaal ideeën en schrijf inspiratie #2
25 schrijf prompts inspiratie schrijfwedstrijd 2020
25 verhaalideeën voor de donkere dagen

alle boeken van project dizary

Wat is de leesvolgorde? Hoe steken de boeken in elkaar? Waar moet je beginnen? In het volgende artikel leg ik het je uit.