25 schrijf prompts inspiratie schrijfwedstrijd 2020

25 verhaalideeën voor de donkere dagen

geplaatst in: Nieuws | 0

Heerlijk die donkere dagen. Een fijne tijd om lekkere duistere verhalen te verzinnen. 2020 zit eraan te komen, dus hoe lekker is het om rond kerst nieuwe ideeën op papier te zetten? Om je een beetje op weg te helpen heb ik 25 prompts voor je opgesteld. Sommige zijn behoorlijk creepy, maar fantasy zit er ook tussen. Moge ze je slapeloze nachten bezorgen.

 • Een jongen koopt in een mysterieuze winkel een pakje kauwgom. Er wordt hem ook een pakje met 3 gelukskaartjes aangeboden. Hij probeert de kaartjes uit en ze blijken te werken. Maar op het moment dat hij daadwerkelijk geluk wenst, zijn de kaartjes op.
 • Een terreinwachter van een begraafplaats ontmoet een mysterieuze vrouw. Ze heeft het vermogen om de toekomst te zien, maar hij ziet steeds alleen de dood van zijn geliefden. 
 • Een gezin verhuist naar een verlaten boerderij. Terwijl ze zich vestigen, worden hun dieren ziek en sterven. Wat ze zich niet realiseren, is dat zodra alle dieren weg zijn, ze de volgende zijn. 

 • Een man erft een Europees kasteel van een rijk familielid waarvan hij nooit wist dat het bestond. Wanneer hij en zijn vrouw daar aankomen, wordt al snel duidelijk dat iets in dit huis nooit van plan is om hen te laten vertrekken. 
 • Een projectontwikkelaar koopt een oud en vervallen ziekenhuis en maakt er een bed & breakfast van. Maar elke gast die er overnacht wordt gek. De vraag is alleen: hebben deze mensen de waanzin naar of opvangtehuis gebracht of vise versa. 
 • Een undercover-politieagent heeft de taak om een ​​demonische cultus te infiltreren die ervan wordt verdacht een kind te hebben gekidnapt. Terwijl hij onder hen woont, neemt hij deel aan rituelen die bedoeld zijn om tragische gebeurtenissen teweeg te brengen. Plots realiseert hij zich dat ze echt gebeuren met vrienden en familie in de stad. 


verhalen kookboek, schrijf inspiratie, schrijver, Patrick Berkhof

Lekker aan de slag met deze 201 Unieke Verhaal Ideeën

€4,95


 • Een persoon bevindt zich met iemand anders in een vastgelopen lift. Het probleem is dat de andere persoon een weerwolf is en langzaam zal veranderen.
 • Een vrouw zit per ongeluk opgesloten in een badkamer, maar er is iemand anders die in de spiegel naar haar kijkt.
 • Zodra de zeven machtige tovenaars van een bepaald rijk verdwijnen, is het de taak voor zeven jonge leerlingen om ze te vinden. Maar een aantal van hen vindt dat zij de taak van de zeven gewoon moeten overnemen. Helaas schiet hun kennis en kunde te kort en raakt het rijk nog meer in gevaar.
 • Overlevenden van vliegtuigongevallen moeten in de wildernis leven totdat ze worden gered. Terwijl ze hun kamp opzetten, wordt een van hen vermoord aangetroffen. Ze weten dat iemand onder hen een moordenaar is, nu moeten ze overleven terwijl ze worden gejaagd vanuit de groep. 
 • Hij is een chirurg die overdag levens redt en een seriemoordenaar die hen brutaal ‘s nachts het leven neemt. 
 • Kampeerders raken tijdens een zware storm in hun berghut ingesneeuwd. Nu worden ze opgejaagd door de enige andere persoon op de berg. 

 • Een vrouw wordt wakker uit haar coma in een vreemd, vervallen ziekenhuis na een ongeluk dat ze zich niet kan herinneren. Maar in dit ziekenhuis lijken de patiënten nooit beter te worden. De wending is dat iedereen in het ziekenhuis al dood is.
 • Een sheriff in een kleine stad probeert een reeks moorden op te lossen voordat de moordenaar zijn volgende slachtoffer maakt, maar de moordenaar is altijd een stap voor. De Twist is dat de sheriff en moordenaar hetzelfde zijn. 
 • Een psychiatrisch ziekenhuis voert experimenten uit op klinisch gestoorden. Een jonge arts schaamt zich ervoor hoe de patiënten worden behandeld. Ze probeert een manier te vinden om het ziekenhuis de patiënten te bevrijden. De wending is dat de artsen voormalige patiënten zijn die al lang de controle over het ziekenhuis hebben overgenomen. 


Alle boeken van Dizary

De schatkamer van Dizary ligt op je te wachten


 • Een milieugroep wordt in een kleine stad ter hulp gevraagd om milieuvervuiling in het water te onderzoeken. Als snel worden de leden van de groep stuk voor stuk gedood. De horror plotwending is dat de groep niet wordt vermoord door een aantal ingehuurde boosdoeners, in feite is de vervuiling in het water helemaal niet door de mens veroorzaakt, maar een bovennatuurlijke kracht die offers vereist om te voorkomen dat de stad wordt weggevaagd.
 • Een persoon wordt gekidnapt en wordt wakker in een vreemde stad waar elk van de gevangenen wordt opgejaagd voor sport. Ze moeten proberen een uitweg te vinden voordat ze worden gevangen en gedood. De plotwending in dit horrorverhaal is dat de mensen eigenlijk nooit zijn gevangen, gewoon in een VR-simulatie door de overheid zijn geplaatst om de grenzen van het vermogen van mensen om met stress om te gaan te testen. 
 • Een militaire basis sluit en laat de overblijfselen van een klein stadje achter. Wanneer een groep kinderen de basis afdwaalt, ontdekken ze dat er nog steeds iets lijkt te leven in de ondergrondse tunnels.
 • Wandelaars ontdekken een verlaten mijn die eeuwig lijkt door te gaan. Terwijl ze de mijn in afdalen, realiseren ze zich dat ze een portaal zijn overgestoken naar een alternatieve dimensie gevuld met wezens die ze zich nooit hadden kunnen voorstellen. 


verhalen kookboek, schrijf inspiratie, schrijver, Patrick Berkhof

Lekker aan de slag met deze 201 Unieke Verhaal Ideeën

€4,95


 • Dieren en kinderen beginnen te verdwijnen in de buurt van een moeras in Florida, de kleine groep stedelingen komt het moeras binnen om te jagen op alligators waarvan ze vermoeden dat ze het probleem veroorzaken. Wat ze in de groene mist vinden is veel gevaarlijker dan elke alligator. 
 • Een groep Dungeons and Dragons-spelers nodigt een nieuwe student uit om lid te worden van de groep. Hij wordt door het grootste deel van de school beschouwd als vreemd, maar voor de D & D-groep niet. Wanneer hij de nieuwe gamemeester wordt, gebeurt er iets onverklaarbaars: de monsters en gebeurtenissen in het spel verschijnen en gebeuren in het echte leven. 
 • Drie oeroude draken bewaken de sleutel tot het rijk. Als op mysterieuze wijze twee draken sterven, is het de taak van een groep orks om de laatste draak te beschermen en het kwaad tegen te houden.
 •  Een vrouw loopt een politiebureau binnen om aan te geven dat haar man wordt vermist. Het gekke is dat die aangifte tot op de dag precies 10 jaar geleden al gedaan is – voor haar man en haarzelf. Hun lichamen werden drie maanden later gevonden.
 • Een groep jonge vrijwillige misdaadonderzoekers steken veel tijd in het naspelen en onderzoeken van delicten. Als ze tijdens zo’n onderzoek op gevoelige bewijslast stuiten, beginnen ze stuk voor stuk zelf slachtoffer te worden.
 • Een stuntelige goochelaar raakt daadwerkelijk zijn assistent tijdens een act kwijt.

.

alle boeken van project dizary

Wat is de leesvolgorde? Hoe steken de boeken in elkaar? Waar moet je beginnen? In het volgende artikel leg ik het je uit.