Schrijfwedstrijd inspiratie, 25 schrijf prompts

Het hele jaar door zijn er schrijfwedstrijden, maar waar haal jij je inspiratie vandaan? Ik weet het – hier. Zeker in de zomervakantie is het heerlijk om aan een nieuw verhaal te beginnen, toch? Met de volgende lijst kun jij waarschijnlijk heel goed uit de voeten. Dus laat een of meerdere van deze 25 ideeën je inspireren voor een kort verhaal waarmee jij gaat scoren.

 1. Schijf over de Bermudadriehoek maar dan bij de Waddeneilanden.
 2. In elke taart die je bakt zit steeds een klein cadeautje verstopt. Van wie toch steeds, waarom…
 3. Een jongen uit een sloppenwijk wordt helemaal bezeten van eten koken, terwijl er nauwelijks eten beschikbaar is. Door zijn vastberadenheid wordt hij een van de beste chef koks ter wereld.
 4. Je bent in een nieuwe wijk gaan wonen en je hoort buiten de ijscoman arriveren. Blij loop je naar buiten, maar je ziet al je buren naar binnen rennen en de ramen en deuren sluiten.

NaNoWriMo ideeën, inspiratie, voorbeeld
200 Gratis ideeën per genre in een overzichtelijk boek.

 1. Vertel een verhaal van elfjes die juist niet zo vriendelijk zijn en een prinses die hun schurkachtige leider is.
 2. “Ik hou zo ontzettend veel van mijn stiefmoeder. Wat is ze heerlijk gemeen en later hoop ik ook zo te worden.”
 3. In het regenwoud worden super intelligente insecten ontdekt. Bijvoorbeeld slimme spinnen, muggen of mieren die zelfs in staat zijn door muren te graven of deuren te openen.
 4. De overwinning van de oorlog met de marsbewoners in 1963 hebben hun sporen op aarde nagelaten. De mensheid profiteert volop van hun technologie en in juni 1970 is de eerste ruimteschotel gereed voor zijn reis naar de rode planeet.
 5. Of, er duiken filmbeelden op van de maanlanding – uit 1820.
 6. In een oud conservatorium beoefent een meisje haar viool. Tijdens haar uitvoering wordt haar werk steeds beantwoord door een andere viool ergens in school. Het stuurt haar steeds een beetje bij. De andere speler is nergens te vinden.

Schrijfwedstrijd inspiratie, 25 schrijf prompts

 1. Een meisje doet zich voor als waarzegster. Op een gegeven moment blijkt ze steeds gelijk te hebben.
 2. Geen magisch zwaard ditmaal tijdens deze queeste, nee. Wel een magisch zakmes met heel veel opties.
 3. Je gaat op een queeste en elke deelnemer krijgt een flesje magische potion mee. Op het moment suprême blijft er nog maar één flesje over. Wie van de strijders krijgt hem?
 4. Er bestaan wachters die voorkomen dat mensen in hun dromen worden overvallen door teveel nachtmerries.
 5. Elk jaar komen alle tovenaars, magiërs en heksen samen voor een groot tournament om hun krachten te meten. Jij als goochelaar krijgt ook een uitnodiging.
 6. Je komt erachter dat de beste huurmoordenaar de prinses zelf is. Niemand van het hof weet dit.


verhalen kookboek, schrijf inspiratie, schrijver, Patrick Berkhof

Lekker aan de slag met deze 201 Unieke Verhaal Ideeën

€4,95


 1. Een huurmoordenaar wordt erop uitgestuurd om de prinses te doden, maar door het verkeerd uitspreken van de toverspreuk worden hun levens omgewisseld.
 2. Deze deur heeft één enkel sleutelgat en kan met elke sleutel worden geopend. Wat er aan de andere kant van de deur ligt is afhankelijk van de sleutel.
 3. Terwijl iemand heel relaxed op het strand ligt, ziet hij zichzelf live op zijn mobiel in paniek, rennend, vluchtend voor zijn leven.
 4. In dit moordmysterie denken de karakters dat ze tijdens hun bezopen toestand, slaapwandeling of trance verantwoordelijk waren de dood van een huisgenoot. Ze doen er alles aan om hun sporen te wissen.

Schrijfwedstrijd inspiratie, 25 schrijf prompts

 1. Tijdens een Comic Con wordt iemand vermoord. De verdachte werd gezien en die droeg bijvoorbeeld een spiderman pak. Op de hele Con lopen er tientallen rond in zo’n kostuum, dus wie is het?
 2. Horror i.c.m. kunst. Een seriemoordenaar maakt kunst met de ledematen van zijn/haar slachtoffers. Eén schitterende hand ontbreekt nog en de moordenaar blijkt dat van jou op het oog te hebben.
 3. Horror + economie: Je moet betalen voor je veiligheid en om niet in een zombie veranderen, zoals miljoenen buiten de muren van de veilige zone.
 4. Horror + economie: Je moet betalen om onderop de lijst te komen, om niet als eerste het slachtoffer te worden van een groep vampiers.
 5. Je dacht altijd dat de Dood een zeis bij zich had om de overgang naar het dodenrijk in te wijden. De Dood blijkt zijn werktuig echter te gebruiken om zich te verdedigen in het griezelige hiernamaals.

Zin in nog meer inspiratie? Lees dan ook de volgende artikelen.


alle boeken van project dizary

Wat is de leesvolgorde? Hoe steken de boeken in elkaar? Waar moet je beginnen? In het volgende artikel leg ik het je uit.