Verhaaltjesdag – Short story day

Moge deze korte verhaaltjes namens Dizary je inspireren tot het maken van een geweldig werk. Vandaag 21 december is het short story day. En hey, deze dag is niet zomaar gekozen. Het is de kortste dag van het jaar (het is tevens flashlightday, dus deze kortste dag kun je voor jezelf wat verlengen 😉 Deze dag geeft je niet alleen de mogelijkheid om een interessant verhaal te lezen, maar je kunt er ook zelf een schrijven.

Het maakt niet uit of je het voor jezelf wilt houden of dat je het wilt publiceren, pak je pen en begin met schrijven! Het schrijven van een kort verhaal kan een leuke en zelfs therapeutische manier zijn om je tijd door te brengen. Plus, je weet maar nooit; je zou een vaardigheid kunnen ontdekken waarvan je nooit wist dat je die had.

Je vraagt ​​je misschien af ​​wat sowieso als een kort verhaal telt. De meeste korte verhalen hebben de neiging om tussen de 1.000 en 4.000 woorden te tellen. Sommigen kunnen echter een woord tellen dat drie keer zoveel is en toch als een kort verhaal worden beschouwd. Er zijn geen harde regels op het gebied van het aantal woorden. Voor verhalen van minder dan 1000 woorden worden ze vaak “flash-fictie” of een “kort, kort verhaal” genoemd.


verhalen kookboek, schrijf inspiratie, schrijver, Patrick Berkhof

Lekker aan de slag met deze 201 Unieke Verhaal Ideeën

€4,95


 1. Je strandt in een verlaten dorp waar jouw wensen lijken uit te komen. Zodra je honger hebt, verschijnt er de geweldigste banketbakkerij die je ooit gezien hebt. Zodra je maar denkt aan een nieuwe outfit, verschijnt er een winkel met de coolste kleding. En alles is gratis. Die nacht heb je jammer genoeg ook een nachtmerrie.
 2. In een krantenarchief vindt je een foto van jezelf op de cover van een krant uit 1950. En die andere mensen naast je lijken ook wel heel erg veel op je ouders. Je besluit dieper in het archief te duiken en komt jezelf en je ouders op meer foto’s tegen uit 1910, 1860 etc.
 3. Op een reclamezuilen zie je opeens allemaal posters met de oproep: ‘Valt het leven je tegen: wordt dan een dinosaurusjager.’ En alleen jij blijkt die posters te kunnen zien.
 4. Vandaag ben je op bezoek bij de Verteller. Voor elk verhaal opent hij met zijn oneindig grote sleutelbos een specifieke lade, waarin dan een verhaal verborgen ligt. Voor één lade bezit hij geen sleutel – die blijk jij te hebben.

Kleine verhaaltjes dag - Short story day

 1. Jij bent een klusjesman die als enige ter wereld gespecialiseerd is in het maken van magische deuren, doorgangen en passages.
 2. Al je huisdieren doen er ongemerkt alles aan om een leuke date voor je te regelen. Ze leven echt met je mee en zien dat je ongelukkig bent. Stiekem willen ze eigenlijk meer aandacht krijgen en beter worden verzorgd.
 3. Een stel doodverveelde magiestudenten organiseren een groots feest ter gelegenheid van hun examen. Nou, het lijkt erop dat hier niets fout kan gaan, toch?
 4. Halverwege een competitie krijgt jouw hoofdpersonage de mogelijkheid om vals te spelen en zo te winnen. Zal hij of zij deze mogelijkheid grijpen?
 5. Om wat bij te verdienen start je een webshop en verkoopt voor de grap ook brandveilige kleding voor drakenbezitters. Dat loopt uiteraard niet zo hard, maar op zekere dag krijg je toch een bestelling binnen. Je besluit het zelf te gaan bezorgen.

 1. Om wat zakgeld te verdienen vraag je een klusje aan je vader. Hij zegt voor de grap dat hij de toverstok van Merlijn wil hebben. Dus je stopt wat kleding in je rugtas en gaat op pad.
 2. Schrijf het verhaal van een onprofessionele begrafenisondernemer.
 3. “Bedankt voor je bijdrage aan ons medicatie onderzoek.” De wetenschapper glimlacht naar je en zegt dan tegen zijn assistent: “Het is beter dat we dit resultaat in de doofpot stoppen. Spuit hem maar plat.”
 4. Schrijf een verhaal vanuit het gezichtspunt van een buitenaardse onderzoeker op aarde.
 5. Na jaren in een bunker te hebben geleefd mag jij samen met je collega als eerste onderzoeken hoe de wereld buiten eraan toe is. Beschrijf wat je ervaart zodra de deur voor je opengaat. Wellicht bevalt het je zo goed dat je nooit meer naar binnen wilt, ook al is dat een order.
 6. Telkens als je niest, verander je van gedaante.

De verhaalwereld van Dizary is ook ooit begonnen als kort verhaal. Nu bestaat dit project inmiddels uit 5 boeken, en er zit nog veel moois aan te komen. Hou de website in de gaten of krijg toegang tot de schatkamer.

Nog meer inspiratie nodig?

alle boeken van project dizary

Wat is de leesvolgorde? Hoe steken de boeken in elkaar? Waar moet je beginnen? In het volgende artikel leg ik het je uit.