Nieuwe cover Jalvin boek 2

geplaatst in: Jalvin, Jalvin, Kunst, Tips | 0

Tadaaah, daar is hij dan. De nieuwe cover illustratie voor de boekomslag van Jalvin boek 2 – de magie van de Wold. En ook ditmaal heb ik hem zelf getekend. Tja, ik was lekker op dreef. Nog maar net had ik de cover voor het nieuwe boek van Marieke Frankema af en ik kon direct met deze aan de slag. En oh, wat had ik er zin in.

Voor lange tijd liep ik rond met dit idee, tijdens het schrijven al. Uiteraard had ik ook andere schetsen gemaakt om te bepalen wat het beste bij het nieuwe verhaal zou gaan passen. Maar toch kwam ik steeds weer terug op dit idee. En maar goed ook, want al zeg ik het zelf, het is een verrekt leuke illustratie geworden.

Jalvin, en de magie van de wold, Patrick Berkhof

Voor de omslag van dit verhaal zocht ik naar iets retro. Hahaha, vraag me niet waarom. Maar ik wilde iets vergelijkbaars met de cover van een computergame uit de jaren 80. Daar heeft het boek verder niets mee te maken, maar toch. Het verhaal van Jalvin speelt zich in de begintijd van Dizary af, maar ik had juist het gevoel dat zijn omgeving steeds buitenaardser werd, steeds meer retro SF-achtig. Vandaar.

Jalvin, en de magie van de wold, Patrick Berkhof

Voor de uiteindelijke illustratie heb ik zoals gewoonlijk mijzelf weer als model gebruikt. Alleen had ik tijdens het fotograferen met mijn mobieltje de groothoeklens gebruikt. Hierdoor ontstonden heel dynamische foto’s, maar wel met personen die volledig uit proportie waren. Dankzij de art-direction van Joel Chaim Holtzman, die zelf een geweldige illustrator is, is dit helemaal goed gekomen. Ik had het zelf niet door, maar dankzij hem begon ik de verkeerde proporties pas te zien. Altijd handig om iemand anders naar je werk te laten kijken. De illustratie is gemaakt in Photoshop en het eindresultaat zie je hier.

Jalvin, en de magie van de wold, Patrick Berkhof

Daarna is de illustratie als achtergrond gebruikt in Indesign. Daarin zijn ook de titels en teksten ingedeeld zodat de cover volledig op het boek kan worden afgestemd. In de eerste instantie wilde ik ook een wegwijzer in de illustratie verwerken. Maar die zou in de knoop komen met de tekst op de achterkant van het boek. Dus die is helaas uit het idee gehaald. Uiteindelijk ziet het er dan zo uit.

Jalvin, en de magie van de wold, Patrick Berkhof

Jalvin en de magie van de Wold, Patrick Berkhof, Paperback

Pre-Order

Het boek is nu al te bestellen en dan krijg je hem zo snel mogelijk binnen als het boek van de drukker komt. Verser dan dit kan je een boek eigenlijk niet krijgen.

alle boeken van project dizary

Wat is de leesvolgorde? Hoe steken de boeken in elkaar? Waar moet je beginnen? In het volgende artikel leg ik het je uit.