4 meter lange illustratie

geplaatst in: Jalvin, Jalvin, Nieuws | 0

Ik maakte deze 4 meter lange illustratie voor mijn nieuwe boek ‘Jalvin en de magie van de Wold’. Waarom die 4 meter en hoe stop ik zo’n lange illustratie in mijn verhaal? Het 2e Jalvin-boek is een flink boek geworden en met zijn 230 pagina’s bijna twee keer dikker dan boek 1. Dus hoe zou ik die 26 hoofdstukken van een illustratie voorzien? Nou zo dus…

Jalvin

Tijdens het schrijven van het eerste Jalvin-boek bleek al snel dat Jalvin meer te vertellen had. Een novele was niet genoeg. Na lang puzzelen bleek hij een heel belangrijke rol in de geschiedenis van Dizary te hebben. Dus besloot ik er een mooie trilogie te maken. Een echte bronvertelling uit de begintijd van Dizary. Met een paar heel belangrijke onthullingen. Binnenkort verschijnt dus boek 2 ‘Jalvin en de magie van de Wold.’

Jalvin, en de magie van de wold, Patrick Berkhof

Illustratie

Bij het eerste boek van Jalvin begint elk hoofdstuk met een illustratie. Gewoon om de sfeer van een hoofdstuk weer te geven en om duidelijk te maken op welke locatie je dan bent. Het illustreren daarvan was ook redelijk makkelijk te doen met 18 hoofdstukken. Maar kon ik mij aan die stijl vasthouden? Boek 2 was immers twee keer zo dik geworden en had 26 hoofdstukken gekregen. Ik kwam er dan ook niet uit wat ik per hoofdstuk zou doen. Totdat ik begon met tekenen.

Als een soort testje begon ik een kleine schets te maken voor hoofdstuk 1. Al snel kwam het idee om de reis van Jalvin achter elkaar te plakken. Ik verplaatste mij in zijn hoofd en liep als het ware door de landschappen waar hij tijdens zijn reis doorheen kwam. Met als gevolg dat ik stroken papier achter elkaar kon gaan plakken. Toen ik eenmaal bezig was, wilde ik ook niet meer met dit idee stoppen. Daar was het een te grote uitdaging voor. Met uiteindelijk 4 meter tekenwerk tot gevolg.

Zien?

Je kan de illustratie zien in het boek. Elk hoofdstuk begint met een klein stukje van de 4 meter. Jalvin en de magie van de Wold verschijnt 30 oktober. Maar ook zal ik hem tijdens de Boekbeleving op 27 november voor je meebrengen.

Jalvin en de magie van de Wold, Patrick Berkhof, Paperback

Pre-Order

Het boek is nu al te bestellen en dan krijg je hem zo snel mogelijk binnen als het boek van de drukker komt. Verser dan dit kan je een boek eigenlijk niet krijgen.

alle boeken van project dizary

Wat is de leesvolgorde? Hoe steken de boeken in elkaar? Waar moet je beginnen? In het volgende artikel leg ik het je uit.