Dizary Boekbeleving, Patrick Berkhof, Marieke Frankema, YslashY, Marijke Verhoef

Wat een beleving!

geplaatst in: Festival, Jalvin, Nieuws, Turion | 0

Wat was de Dizary Boekbeleving een geweldig feest! Veel mensen waren afgelopen zondag 27 november afgereisd naar de grootste spellen winkel van Nederland. Ze waren getuige van de geboorte van maar liefst 2 nieuwe boektitels binnen de wereld van Dizary. En de beleving zou geen beleving zijn geweest als er niet meer was dan alleen maar twee auteurs op een stoel die een hoofdstuk of 2 voorlezen. Acteurs, cosplayers, muzikanten en een poppenspeelster maakte van dit evenement een onvergetelijke ervaring.

Voorbereidingen

De voorbereidingen begonnen al ergens in september. Ik ging opzoek naar mensen om mee samen te werken, plannen bespreken met Marieke, locatie zoeken, etc. Zo kwam ik snel bij Spel en Meer in zicht. Dit bleek niet alleen een grote locatie te zijn. De doelgroep die daar komt sluiten ook perfect aan op de boeken van Dizary. Zo werd langzaam maar zeker het draaiboek concreet. Die was eerst 3 uur! Maar die werd gelukkig teruggebracht naar 1,5uur.

Geen doorloop voor de beleving

Uiteindelijk moest alle schakels op de 27e bijeen komen voor het evenement. Maar geen van de acteurs, poppenspeelster, muzikanten of cosplayers hadden een doorloop gedaan. Dus om 13:00 moest alles goed in elkaar gaan passen. En dat was gelukt. Iedereen zette zich meer dan 100% in voor dit fantastische feest.

2 nieuwe titels

Tijdens de boekbeleving werden twee nieuwe titels binnen de wereld van Dizary gepresenteerd. Ze werden als het ware geboren uit losse papiersnippers, die in twee grote klankschalen zaten. Het publiek hielp daar goed bij mee met hun instrumenten. Onder luid kabaal kwamen de boeken boven. Jalvin en de magie van de Wold en de Zielenlezer van Turion maken nu officieel deel uit van de verhaalwold.

Acteurs

Marieke had een aantal van haar leerlingen van Cadenza bereid gevonden om een aantal scenes uit haar boek te spelen. Dat was nog nooit eerder voor een Dizary-boek gedaan en eerlijk gezegd smaakte het naar meer.

Jalvin komt tot leven

Mijn hart werd gestolen door Maaike Hillen, die Jalvin tot leven bracht. Eerder al had ik een pop van mijn hoofdpersonage gemaakt. Maar voorlezen en tegelijk een pop bespelen kon ik niet. Daarom was ik al lange tijd op zoek gegaan naar een poppenspeler. Uiteindelijk kwam ik bij Maaike uit en ze was direct enthousiast over het idee. Ze komt uit Utrecht en tijdens de opbouw van mijn beursstand tijdens de Dutch Comic Con hadden we afgesproken voor een kennismaking en een eerste bespreking. De creatieve ‘klik’ was er meteen.

Signeren en bijkletsen

Na afloop was er uiteraard tijd om de boeken te signeren en een praatje te maken. Er was veel belangstelling voor de boeken en de presentatie. Dit vraagt naar meer! Ik kijk met veel plezier terug naar deze nieuwe ervaring. Bedankt alle hulp voor hun inspanning. Dit krijgt beslist een vervolg. Alle mooie foto’s werden gemaakt door Marijke Verhoef.

alle boeken van project dizary

Wat is de leesvolgorde? Hoe steken de boeken in elkaar? Waar moet je beginnen? In het volgende artikel leg ik het je uit.