Project Dizary, Dutch Comic Con 2023

Dutch Comic Con feest

geplaatst in: Festival, Nieuws | 0

De Dutch Comic Con in de Jaarbeurs in Utrecht was weer een mooi spektakel voor liefhebbers van actieheldenfilms, cosplay, manga, anime, gaming en nog veel meer. Het evenement bracht 50.000 mensen samen. Voor Project Dizary zijn er weer een hele hoop nieuwe fans bijgekomen. Vooral de sprayed edges set was zeer in trek en bijna was boek 2 uitverkocht. Er was ook een fan die een sonnet geschreven had voor Dizary boek 1. Met een overvloed aan activiteiten, gasten en stands van bekende film- en tv-studio’s was de Dutch Comic Con een onvergetelijke ervaring.

Project Dizary, Dutch Comic Con 2023

Wondere wereld

Van zodra je de drempel van de Jaarbeurs overstak, werd je ondergedompeld in een magisch spektakel. De dealerhal stond vol met (misschien wat veel commerciĆ«le) merchandise, kunst, games en verzamelobjecten. En uiteraard waren er stands met boeken. De vijf overvolle hallen van de Jaarbeurs boden een overvloed aan unieke en zeldzame items, variĆ«rend van stripboeken en Funko’s tot vintage videogames en exclusieve limited edition Star Wars poppetjes. Er waren workshops en wedstrijden waarin mensen hun vaardigheden in kostuumontwerp konden tonen.

Project Dizary, Dutch Comic Con 2023

Temperatuur

Ondanks dat de temperatuur buiten boven de 30graden was, bleef de sfeer in de hallen cool. Vooraf freesde ik een oververhitte beurs, maar gelukkig leverde de airco goed werk. Achter onze tafels hadden we volgens mij de meeste plek van de hele beursvloer en dat was best fijn. Heel veel fans wisten Project Dizary te vinden. Pas rond een uurtje of vier begon het uitdunnen van de ongekende menigte op te vallen. Toen vond ik ook nog ergens een half opgegeten boterham, waar ik een paar uur daarvoor aan begonnen was, maar geen tijd meer voor zag om helemaal op te eten. Fijn dat er ditmaal weer een verkooprecord verbroken werd.

Project Dizary, Dutch Comic Con 2023

Een sonnet voor Dizary

Jammer dat ik zelf geen tijd zag om uitgebreid rond te lopen en foto’s te maken. Wel had ik een video samengesteld welke je op mijn Tic Toc account kunt vinden. Een prachtig moment was toen een jongetje aan de stand kwam om te vertellen van hij voor Nederlands een sonnet voor mijn eerste Dizary-boek gemaakt had. Ik heb hem via de mail gekregen, maar ik kan hem helaas niet delen uit privacy-overweging. Het deed mij in elk geval heel veel.

Nog een keer

Ik deelde met Sophia Drenth de stand. Vooraf vroegen we ons af of het nog wel de moeite waard was om hier nogmaals aan deel te nemen. De kosten zijn echt niet normaal, maar toch stond er ditmaal weer veel goeds tegenover. Dus we hebben besloten in november wel deel te nemen. Als je eenmaal uit het systeem stapt, dan kom je ook weer moeilijk aan een nieuwe plek. Dus, tot 18 en 19 november.

alle boeken van project dizary

Wat is de leesvolgorde? Hoe steken de boeken in elkaar? Waar moet je beginnen? In het volgende artikel leg ik het je uit.