Marieke Frankema, Project Dizary

Een stukje sleutel tot de wold van Dizary

geplaatst in: Nieuws | 0

Vorige week heb je het waarschijnlijk al gezien. Toen werd Marieke Frankema op ludieke wijze aangekondigd als de volgende auteur voor Project Dizary. Het was toen een soort teaser, maar nu is het officieel. Marieke is aan het team toegevoegd en uiteraard gaan we van haar hand een mooi verhaal verwachten. Ik heb de eerste drie hoofdstukken mogen lezen en ik kan niet ander zeggen dan dat het ontzettend gaaf wordt. Wat kun je verwachten?

Het verhaal

De wold van Dizary kent vele volkeren en een van de bekendere is de Morturie. Hier wordt in Het Levende Systeem en ook Demonen van Myradé al over geschreven. Het personage Jinasum behoorde ooit tot dit volk. De Morturie gaat nu volledig tot leven komen in het duistere verhaal van Marieke. De Morturie leven afgesloten van de buitenwereld onder de grond in de Parallelgangen. Ze houden er wrede rituelen op na en jagen op prooien om hun honger te stillen. Welke honger, wat voor prooien, dat houden we nog even geheim, maar je herken waarschijnlijk al wat parallellen met vampiers. Marieke kennende wordt de menselijkheid niet uit het oog verloren en zijn er mooie personages die het grote ‘waarom’ aan de kaak stellen.

Over Marieke

Marieke is een ongekende duizendpoot. Ze zingt, danst, schrijft, acteert, geeft les en is stemacteur. Ook voor een reiki-behandeling kan je bij haar terecht. Hoe divers wil je het hebben? Bekijk vooral haar website als je meer wilt weten. Ze is een gepassioneerd schrijfster. Eerder publiceerde ze een aantal korte verhalen in Pure Fantasy magazine. Inmiddels heeft ze zeven boeken geschreven, waaronder Dochter van de Zilv’ren Maan, Offers in de Mist en Verblind.

Boeken van Marieke Frankema

Wowie

Ik mocht de eerste drie hoofdstukken lezen en uiteraard gaf mij dat een ontzettende kick. Om een stukje van mijn bedachte wereld, waar ik ooit mijn gedachten over heb laten gaan, tot leven te zien komen door de ogen van iemand anders. Wow, onbeschrijfelijk gaaf. Marieke heeft inderdaad een stukje sleutel tot de wold van Dizary gevonden. Wat mooi dat op deze manier Dizary steeds completer gaat worden. Waarschijnlijk net als jullie kan ik niet wachten tot het boek verschijnt.

alle boeken van project dizary

Wat is de leesvolgorde? Hoe steken de boeken in elkaar? Waar moet je beginnen? In het volgende artikel leg ik het je uit.