Samen werken aan boeken

geplaatst in: Nieuws | 0

Samenwerken aan een boek is superleuk. Waarom zou je jouw creativiteit niet versterken met het talent van iemand anders? 1+1=2 lijkt mij. Het bundelen van krachten kan ontzettend mooi werk opleveren. In 2018 begon ik met Project Dizary, een samenwerking tussen auteurs. In het interview met Robin Rozendal leg ik je er alles over uit.

In het interview wordt uiteraard gesproken over hoe ik tot Project Dizary gekomen ben. Samenwerken kan op verschillende manieren en daar zie je hieronder een aantal voorbeelden van. Zo schrijven de auteurs van Dizary geheel zelfstandig aan een verhaal en worden hierin voorzien van een klein beetje achtergrondinformatie over de wereld. Maar we gaan het in het interview ook hebben over hoe je een samenwerking aanpakt. Wat je het beste kan doen en wat niet. Een samenwerking kan heel verrassend werken en je zou het zeker een keer moeten proberen. Zorg er dan wel voor dat je elkaar al een beetje kent en weet hoe iemand anders schrijft.

Samenwerken of samen werken aan een verhaal kan op de volgende manieren:

  • Jij bedenkt een verhaalwereld en je vraag andere creatievelingen om eraan mee te werken
  • Je bedenkt een verhaalwereld en stelt die helemaal open voor anderen om aan mee te denken
  • Je wordt lid van een schrijfgroep, leest eens in de zoveel tijd elkanders werk en geeft daar feedback op
  • Je werkt samen met een of meerdere personen aan een verhaal
  • Je start een kettingverhaal: jij schrijft een deel en geeft het dan door aan de volgende, die er dan op doorborduurt

Wil je meer weten over de zoektocht naar creatief schrijven en tekenen die Robin Rozendal onderneemt, neem dan beslist een kijkje op haar Youtube kanaal.

Robin Rozendal, Dizary

Alle boeken van Dizary

De schatkamer van Dizary ligt op je te wachten


alle boeken van project dizary

Wat is de leesvolgorde? Hoe steken de boeken in elkaar? Waar moet je beginnen? In het volgende artikel leg ik het je uit.