de nieuwe boekomslag van het boek van Jasper Polane is in de maak, Project Dizary

Nieuwe boekomslag Jasper Polane is in de maak

geplaatst in: Nieuws, Tips | 0

Terwijl Jasper Polane druk bezig is met de laatste hand te leggen aan zijn manuscript, wordt bij Project Dizary hard gewerkt aan de boekomslag. En zo’n nieuwe cover heeft nogal wat eisen.

Zo moet de boekomslag uiteraard de verbeelding prikkelen van een toekomstige lezer, de afbeelding moet in één oogopslag een stuk van het verhaal vertellen, de juiste sfeer grijpen, je in een stemming brengen, en bovenal je verleiden het boek op te pakken en de achterkant te lezen (zoh, lange zin zeg). Of misschien zelfs even in het boek te gluren of er een kaart in zit…

Patrick Berkhof tekende alle boekomslagen van de boeken binnen Project Dizary. En nu gaat hij weer helemaal los met die van Jasper Polane. Toch is het nog niet zo eenvoudig om met een boekomslag juiste toon te raken. Hier zie je wat vorderingen.

Als eerste wordt er gewoon op papier geschetst, met een pen enzo. Nog geen computer in beeld. Dat werkt eigenlijk het meest prettig. Gewoon tekenen wat in je opkomt, zonder UNDO toets die foutjes weghaalt als je een lijntje verkeerd hebt gezet.

Boekomslag nieuwe boek van Jasper Polane, Quasis, Project Dizary, Uitgeverij Versa
Boekomslag nieuwe boek van Jasper Polane, Quasis, Project Dizary, Uitgeverij Versa
Boekomslag nieuwe boek van Jasper Polane, Quasis, Project Dizary, Uitgeverij Versa

Lekker bezig dus. Hou de website in de gaten om het eindresultaat van de boekomslag te zien. Het boek van Jasper Polane, met de werktitel Panda, wordt maart-april 2020 bij Uitgeverij Versa verwacht.

alle boeken van project dizary

Wat is de leesvolgorde? Hoe steken de boeken in elkaar? Waar moet je beginnen? In het volgende artikel leg ik het je uit.