project dizary

Project Dizary groeit

geplaatst in: Dizary 2, Nieuws | 0

Stel je een project voor waar je als auteur, kunstenaar of muzikant invloed op kan hebben. Sinds Patrick Berkhof zijn fantasiewereld vrijgegeven heeft voor anderen, begint het te groeien. Begin november voegde hij zijn boek Demonen van Myradé eraan toe en er zit nog zoveel moois in de pijplijn. Patrick heeft ideeën voor spellen, bijzonder boekvormen en optredens. En dat allemaal voor een mooi doel.

‘Project Dizary – waar talent samenkomt voor jouw verbeelding’ is niet voor niets de tagline van dit project. Met verbeeldingskracht ga je per slot van rekening vooruit. Fantaseren over het onmogelijke zorgt ervoor dat je grenzen verlegd. Patrick ging in zijn leven door een aantal lastige perioden heen. Hij ervoer dat je tijdens een burn-out in een spiraal zit van negatieve gedachten. En dat het heel lastig is een andere kant uit te denken. Het werd voor hem een sport om dagelijks aan mooie en goede dingen te denken.

‘Mijn burn-out was het tegenovergestelde van lekker creatief bezig zijn. Je bent gewoon tot niets toe in staat en dat valt voor een creatieveling niet mee. Alles komt tien keer harder binnen en je zit in een emotionele achtbaan – middenin je gevoel. Het positieve is dat je bepaalde moment die je raken, veel meer omarmt. Net of je beter begrijpt dat het helemaal goed is zo. Tijdens zo’n moment realiseerde ik mij dat talent iets is om te delen. Talent en fantasie moet worden ingezet om mensen aan positieve dingen te laten denken.’

Project Dizary was geboren en Patrick ging aan de slag met zijn idee. Op de markten waar hij zijn eerste boek verkocht (Het Levende Systeem) leerde hij andere auteurs kennen. Inmiddels willen meerdere mensen meewerken. Zo schreef Johan Klein Haneveld een novelle Acmala – Een verhaal uit de wold van Dizary en Jasper Polane zal begin 2020 zijn avontuur presenteren. En eind 2020 wil Patrick al weer zijn volgende titel lanceren, hoewel Johan ook al staat te popelen.

Binnenkort vindt een experiment plaats – de Boekbeleving. Tijdens de presentatie van Patricks’ nieuwe boek zal het publiek op bijzondere wijze in de wereld van Dizary worden gedompeld. En een volgende stap is wellicht het theater? De Boekbeleving vindt plaats op zaterdag 30 november vanaf 13:30 in de bibliotheek van Zoetermeer. Voorafgaand aan de presentatie vertoond Sophia Drenth haar boektrailer van haar boek 1000 nachten.

alle boeken van project dizary

Wat is de leesvolgorde? Hoe steken de boeken in elkaar? Waar moet je beginnen? In het volgende artikel leg ik het je uit.