dizary op historisch zoetermeer, patrick berkhof, hilda spruit, acmala

Nog een keer historische markt Buytenpark

geplaatst in: Nieuws | 0

A.s. weekend op 20 en 21 juli krijg je nog een kans om over de Historische markt in het Buytenpark in Zoetermeer te struinen. Dit evenement valt samen met de gratis theater show van ‘De valk van Orléans’ en de avond voorstelling van de musical ‘Jeanne D’Arc’.

Het Buytenpark in Zoetermeer heeft een jarenlange historie van openluchtvoorstellingen. Al 21 jaar worden er in de zomerperiode shows gegeven. Dankzij het doorzettingsvermogen van de organisatoren van Storytellers, wordt deze traditie elk jaar voortgezet. Dit jaar is er de wereldpremière van de musical Jeanne D’arc.

Overdag is er de gratis voorstelling voor jong en oud van ‘De valk van Orléans’ en tegelijkertijd waan je jezelf terug in de tijd tijdens de historische markt. Hier kun je zien hoe er in de middeleeuwen gewoond, gegeten en gewerkt werd. Je kan zelf aan de slag in een smederij, je mag vechten met ridders, leer je boogschieten en kun je jezelf helemaal verwennen met geweldige souvenirs, zoals boeken. Boeken, wat zeg ik? Boeken!

  • De historische markt vindt plaats op zaterdag 20 juli – zondag 21 juli van 12:00 – 16:30
  • De gratis voorstelling van ‘De valk van Orléans’ is om 13:00 en 15:00
  • Jeanne D’arc wordt meerdere avonden uitgevoerd. Als je interesse hebt, check dan even de website van Storytellers.
  • En voor de mensen met stalen zenuwen is er op 16 juli na zonsondergang een spooktour door het buytenpark. Ik kan je uit ervaring vertellen dat behoorlijk creepy is. Echt.
  • Er is voldoende gratis parkeergelegenheid. Maar als je in de buurt woont, dan kom je natuurlijk gewoon op de fiets.

(Tekst en foto’s: Storytellers, Historische markt)

acmala, Johan Klein Haneveld, Patrick berkhof, Dizary, een verhaal uit de wold van Dizary