Jasper Polane

Hoe tof is dit!

geplaatst in: Nieuws | 0

Hoe mooi is het om het nieuwe jaar meteen te beginnen met een nieuw verhaal. Ik werd op 31 december 2019, op de valreep, door Jasper Polane verwend met zijn manuscript. Ja, begin 2020 zal er in de wold van Dizary nog een boek verschijnen. Ditmaal dus geschreven door Jasper.

En vandaag 1 januari 2020 heb ik het gelezen en ik loop nog te stuiteren. Het blijft altijd afwachten hoe een andere auteur jouw bedachte wereld interpreteert, maar wat Jasper gedaan heeft gaat al mijn verwachtingen te boven.

Ten eerste heb ik mij rot gelachen, en dat was ook de opzet van dit verhaal. Er zit heerlijke humor in en daar wordt ik blij van. Humor is lastig om te schrijven, misschien wel het meest lastige wat er is. Maar Jasper weet het goed te doseren. En voor mij was het uiteraard ook een feest van herkenning.

Net als Johan heeft Jasper elementen uit mijn eerste boek Het Levende Systeem gebruikt en heeft daar handig op doorgeborduurd. Zijn verhaal speelt zich af in Eteria, een van de hoogste woonlagen van de wold. En wat gebeurde er ook al weer in boek 1 wat zo belangrijk was, maar verder niet zoveel mee werd gedaan? Zeg ik nu nog niet. Maar als je boek 1 hebt gelezen, dan zul je een hoop leuke dingen in dit verhaal terug zien komen.

En dan te bedenken dat de titel nog niet eens bekend is. Pandora is de werktitel, maar kan het net zo goed gaan worden. De leden van de 333 zullen in elk geval worden geraadpleegd voor advies. Ik hoop dat het boek bij de eerste beurzen in maart of april er zal zijn.

alle boeken van project dizary

Wat is de leesvolgorde? Hoe steken de boeken in elkaar? Waar moet je beginnen? In het volgende artikel leg ik het je uit.