Dizary Elfia 2022, Patrick Berkhof

Lekker festival – Elfia Haarzuilens 2022

geplaatst in: Nieuws | 0

Ondank dat ik met een wat negatieve vibe aan het festival begon, was het een lekker weekend. Alles is goed verlopen. Dit jaar stonden alle uitgeverijen en schrijvers bij elkaar en dat was best gezellig. Maar voor de verkoop uiteraard niet zo handig. Velen had ik al een lange tijd niet gezien, dus er kon veel worden bijgepraat. En… oh ja, er moesten ook boeken worden verkocht.

Dizary Elfia 2022, Patrick Berkhof

Trotse fans

Een festival zoals Elfia is en blijft voor mij de favoriete plek voor de verkoop van mijn boeken. Het is gewoon fijn om over mijn boeken te vertellen en mensen enthousiast te maken. De wold van Dizary is zo omvangrijk en anders, dat ik met mijn live verhaal veel meer duidelijk kan maken. En ik kan ook direct veel vragen beantwoorden. Waar ik super blij van werd waren de fans die langs kwamen om te vertellen hoe geweldig ze de boeken vonden. Er was zelfs iemand teleurgesteld omdat er nog geen nieuwe Dizary-titels waren, ha, ha. Bijna.

Bezoekers

De tuinpaden van Haarzuilens waren behoorlijk druk en van de 40% minder bezoekers viel weinig te merken. Ik heb zelf niet rondgelopen, maar voor mijn stand bleef het de hele dag behoorlijk gevuld. Uiteraard was het wel om 18:00 gewoon klaar. Dus het was onnodig om tot 22:00 geopend te blijven.

Tijdens het festival liep er een schitterende parade van inspirerende gekostumeerde mensen aan mij voorbij. Dus ook ik heb mij uitstekend vermaakt. Ik had weinig tijd om veel foto’s te maken, maar onderaan dit bericht zie je een impressie van personages die zo uit mijn verhalen zouden kunnen zijn gelopen.

Festivalverloop

De zaterdag kwam snel op gang, maar viel zwaar tegen qua verkoop. Ik had jammer genoeg drie heel grote stands vol met boeken pal tegenover mij. En ik stond zo een beetje achteraan de boekenlaan. Ik was een van de kleinere uitgevers en we vonden deze opstelling geen van allen een groot succes. Regelmatig had ik bezoekers aan mijn stand die volledig overprikkeld waren geraakt door alle informatie over boeken. En dat is natuurlijk wel jammer. Beter is het om alle boekenkramen over het terrein te verdelen. De zondag maakte gelukkig een hoop goed en er zijn weer een hoop nieuwe fans bijgekomen.

Patrick Berkhof, Elfia 2022
Mooie tovenaars uit Eteria

Pam Hage was zondag de winnares van de kostuumwedstrijd. Prachtig!

Dizary Elfia 2022, Patrick Berkhof
Kasteel de Haar is altijd sprookjesachtig
Dizary Elfia 2022, Patrick Berkhof, Jasper Polane

Gezellig samen met Jasper Polane van uitgeverij Quasis

Dizary Elfia 2022, Patrick Berkhof, Robin Rozendal
Robin Rozendal, de winnares van meest creatieve kostuum.
Dizary Elfia 2022, Patrick Berkhof, Jasper Polane

Tot ziens bij het volgende festival

alle boeken van project dizary

Wat is de leesvolgorde? Hoe steken de boeken in elkaar? Waar moet je beginnen? In het volgende artikel leg ik het je uit.