Dizary op elfia 2022

Dizary staat op Elfia – Haarzuilens

geplaatst in: Nieuws | 0

Ja natuurlijk staat Dizary ditmaal weer op Elfia. Er is immers geen enkele editie gemist. In de tussentijd zijn er zo veel leuke boeken binnen mijn project verschenen dat ik er wel MOET staan. 2019 was de laatste keer en toen had ik nog maar 2 titels. Op dit moment zijn dat er 6.

Het schijnt dat de zaterdag al is uitverkocht, dus als je nog geen kaartje hebt, dan moet je snel even kijken of je zondag nog kan. Want het is altijd een heerlijk sfeervol festival. Maar dit jaar helaas met een paar haken en ogen. Zo had de organisatie helaas aan de standhouders vergeten te melden dat er 40% minder toegangskaarten beschikbaar zijn. Dus slechts 60% van het aantal bezoekers kan worden toegelaten. 9.000 per dag. Daar schrok ik wel een beetje van. Als ik een standruimte huur, dan maak ik altijd een prognose – is deze huurprijs het waard om hier te staan? Boeken lopen helaas al nooit vanzelf mijn stand uit en ik moet me altijd behoorlijk uitsloven voor de verkoop. En met dit aantal bezoekers kan je zeker weten om 18:00 al een kanon afschieten. Zeker nu ook het hoofdpodium met grote muzikale acts ontbreekt. Deze editie gaat voor mij vrees ik erg tegenvallen.

Ook hebben ze de volledige indeling van het festival omgegooid. Nou vind ik dat op zich wel oké, want het begon een standaard riedeltje te worden. Elk jaar dezelfde stands op exact dezelfde plek werd een beetje saai. Dit keer zijn er clusters gemaakt. En daar ben ik dan weer niet zo blij mee. Alle uitgevers staan bij elkaar. Ik ken alle uitgevers goed en we kunnen beslist met elkaar door een deur. Maar als het om verkoop aankomt, wil je gewoon nooit bij een andere uitgeverij in de buurt staan. We gaan het zien.

Qua muziek ga je deze editie geen heel bekende grote acts treffen. Er is geen hoofdpodium (althans, daar is op de kaart of de website niets over te vinden). Maar er zijn wel een aantal sfeervolle acts over het terrein verdeeld. Voor meer informatie, check de Elfia website

Het festival is er op zaterdag 23 april van 9:00 tot 22:00 (!) en zondag 24 april van 9:00 tot 20:00

Waar sta ik dit weekend?

Dizary op Elfia 2022

alle boeken van project dizary

Wat is de leesvolgorde? Hoe steken de boeken in elkaar? Waar moet je beginnen? In het volgende artikel leg ik het je uit.