mijn handige tip om zakelijker te worden boeken top 10

Mijn handige tip om zakelijker te worden

geplaatst in: Zakelijke tips | 0

Ik probeerde al een tijd lang een meer zakelijke houding te ontwikkelen voor mijn uitgeverij en dat lukte niet. Mijn probleem is eenvoudig: het ontbreekt mij aan zakelijk inzicht. Daar is gelukkig snel verandering in gekomen sinds ik de app Storytel heb ontdekt.

Saaie zakelijke boeken?

Ooit startte ik mijn uitgeverij puur hobbymatig. Ik verkocht mijn Dizary boeken nooit in grote hoeveelheden. Mij ontbrak het gewoon aan dat stukje zakelijk en persoonlijk inzicht. Nooit kwam ik op het idee een zakelijk boek op te pakken. In boekenwinkels liep ik altijd rechtstreeks op mijn favoriete sectie af – fantasy. Ik weet zeker dat ik honderden malen langs het gedeelte met zakelijke boeken was gelopen. De titels die daar lagen spraken mij wel eens aan. Maar vaak kwamen ze saai over en waren dat soort boeken ook best duur.

Het voordeel van Storytel

Ik heb nu een tijdje een abonnement op Storytel, de app voor luisterboeken. Dat kost een tientje per maand. Hun bibliotheek zit vol met zakelijke luisterboeken. Het fijne van de app is dat je een boek aan kunt zetten, luisteren en als je het niets vind, dan ga je over op het volgende boek. No money wasted. Met sommige interessante boeken ben je trouwens in gemiddeld drie uurtjes klaar. Dus met hooguit een uurtje per dag verslind tientallen boeken. De app werkt op je mobiel maar ook in windows 10. Dus overal waar het kan, luister ik tegenwoordig boeken.

Mijn tip top 10 zakelijke boeken

Inmiddels heb ik aardig wat boeken via de app beluisterd en er zijn een aantal titels die mij behoorlijk goed op weg hebben geholpen. Niet alleen op zakelijk gebied, maar voor persoonlijke ontwikkeling.

Mijn 10 favorieten top inspirerende en zakelijke boeken (in niet bepaalde volgorde):

  • MBA in één dag – Ben Tiggelaar. Binnen 10 uur weet je alles.
  • De online marketing machine – Bart van den Belt. Jouw online marketing boost.
  • Lanceer je bedrijf – Bart van den Belt. De eerste stappen, erg handig.
  • Maak ze gek – Arjan van Erkel. Tips, tips, tips, waardevolle tips.
  • The Virgin way – Richard Branson. Inspirerend verhaal
  • Maak fan van uw klant – Ken Blanchard, Sheldon Bowles
  • De edele kunst van not giving a fuck – Mark Manson. Zeg af en toe eens wat vaker Fuck it.
  • De zeven eigenschappen van effectief leiderschap – Stephen R. Covey
  • The Power of self confidence – Brain Tracy
  • The storyteller’s secret – Carmine Gallo

Succes met jouw onderneming. En wellicht heb jij ook een favoriete top 10. Laat het mij weten. Misschien mis ik goede titels in mijn lijst. Er valt in elk geval nog een hoop te lezen…

Geef een reactie