De zielenlezer van turion, Marieke Frankema, Project Dizary, Patrick Berkhof

Nieuwe cover Zielenlezer van Turion

geplaatst in: Nieuws, Turion | 0

Moet je kijken wat een plaatje! De nieuwe cover van het boek van Marieke Frankema mag er zijn. De Zielenlezer van Turion is het volgende nieuwe boek van Project Dizary. Een cover die weer mooi aansluit op de rest van de reeks. Maar ook de binnenkant zal niet worden vergeten. Net als bij alle andere boeken heeft Patrick Berkhof ook ditmaal weer het ontwerp uit zijn vingers laten vloeien.

De zielenlezer van turion, Marieke Frankema, Project Dizary, Patrick Berkhof

Het ontwerp

Een tijdje geleden konden de fans van Dizary achter de schermen al een keuze maken uit de onderstaande voorstellen. De keuze ging met 52% uit naar het rechter idee. Daarna ging Patrick aan de slag met het detailleren van het ontwerp voor de voor en achterkant. Het was best een uitdaging om het gezicht in de grotopening en het meisje zo goed mogelijk tot hun recht te laten komen. Wie deze geheimzinnige personages zijn, dat lees je binnenkort in het boek. (Oh nee, wacht. Hieronder staat de synopsis)

Boekontwerp: Patrick Berkhof

Waar gaat het boek over?

Voor de Morturie is het nemen van een menselijke ziel essentieel om te overleven. De eerste jacht voor de jonge Tharza nadert en de verwachtingen zijn hooggespannen. Vooral omdat ze haar hele leven al te horen krijgt dat ze op haar grootmoeder lijkt, de legendarische Kaya Escula. Zij was de beste jaagster uit de geschiedenis van Turion.


Wanneer Tharza het ware verhaal van haar grootmoeder ontdekt, begint ze haar weerstand tegen de gewoontes van haar volk te begrijpen. Samen met haar beste vriend Eddier begint ze aan de zoektocht die Kaya jaren geleden ook maakte. Welk mysterie ligt er voor hen verborgen in de parallelgangen diep onder de grond? Kun je tradities te verbreken, of is een licht in het duister altijd gedoemd uit te doven?

binnenwerk schetsen turion
Schetsen voor het binnenwerk

Binnenwerk

Ook het binnenwerk van het boek wordt niet vergeten. Elke pagina zal worden voorzien van een passende rand. Geheel met de hand getekend op papier, wat dan later wordt ingescand om het resultaat te krijgen zoals je hieronder ziet. Omdat het verhaal zich bij twee generaties afspeelt, ga je ook twee verschillende randen zien.

Hoofdstukopmaak Turion

Release

Er kan een voorzichtige datum worden genoemd voor de release – half oktober. Vóór die tijd kan je het boek pre-orderen in de Dizary Webshop. Hou daarvoor deze website in de gaten of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

alle boeken van project dizary

Wat is de leesvolgorde? Hoe steken de boeken in elkaar? Waar moet je beginnen? In het volgende artikel leg ik het je uit.