3D print Acmala Bosschip in de maak

geplaatst in: Acmala, Nieuws | 0

Tijdens de Dutch Comic Con presenteer ik niet alleen de geweldige Dizary boeken en illustraties. Er is dan ook een prototype van een 3D print van het Bosschip klaar. Dit schip vormt een belangrijk karakter in het boek Akmala van Johan Klein Haneveld.

Het ding heeft 6 poten en alleen die bestaan al uit drie verschillende onderdelen. In totaal bestaat het schip uit bijna 30 onderdelen. Deze zijn stuk voor stuk met mijn 3D printer gemaakt. Een set van de poten zoals op de foto hierboven duurt bij elkaar ongeveer 10 uur. Over de totale printtijd wil ik niet eens nadenken. Het schip wordt ongeveer 30 cm hoog.

Net als bij de 3D print van de Leentrap, wordt ook dit model in een beperkte oplage van 10 exemplaren geproduceerd. De prijs wordt nader bepaald.

Al met al wordt het nog een behoorlijke klus om al die onderdelen in elkaar te zetten. Onderdelen zijn namelijk nooit in een keer helemaal goed. Voor de Con wordt het nog even eenvoudig met secondelijm werken. Maar bij het origineel moeten alle onderdelen ook daadwerkelijk kunnen bewegen, zodat jij het model in elk gewenste stand kan zetten. Helemaal leuk.acmala, Johan Klein Haneveld, Patrick berkhof, Dizary, een verhaal uit de wold van Dizary